کد مطلب: 3528 | تاریخ مطلب: 07/09/1398
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

وقایع و بیانات و رخدادهای حیات پر برکت حضرت امام خمینی (س) 7 آذر ماه

وقایع و  بیانات و رخدادهای حیات پر برکت حضرت امام خمینی (س)  7 آذر ماه

مصاحبه [با روزنامه «لوژورنال» درباره پیوستن ارتش به انقلاب ] 7 آذر 57

پیام [به ملت ایران (رأی به قانون اساسی جمهوری اسلامی)] 7 آذر 58

حکم [انتصاب آقای محمود قندی به سمت وزیر پست و تلگراف ]7 آذر 58

پیام [به ملت ایران و خانواده های معظم شهدا (تجلیل از شهدا)] 7 آذر 62

حکم [به بانک مرکزی و تأیید چاپ تصویر شهید مدرس روی اسکناسها] 7 آذر 64

نامه [به جمعی از نمایندگان مجلس (اختیارات شورای تشخیص مصلحت نظام)]7 آذر 67

        

مصاحبه [با روزنامه «لوژورنال» درباره پیوستن ارتش به انقلاب ]

زمان: 7 آذر 1357/ 27 ذی الحجه 1398

مکان: پاریس، نوفل لوشاتو

موضوع: پیوستن ارتش به انقلاب- سیاست نفتی جمهوری اسلامی

مصاحبه کننده: خبرنگار روزنامه فرانسوی لوژورنال

سؤال: [در مورد ارتش، آیا آرزوی پیوستن ارتش را به مردم دارید؟ آیا مطمئن هستید که ارتش طرفداران شما را سرکوب نخواهد کرد، در صورتی که فرمان جهاد بدهید؟]

جواب: در میان ارتش، فرماندهانی هستند که از شاه پشتیبانی می کنند و خود آنان در غارتگری و چپاول شریک جرم شاه هستند. بدیهی است که اینان حساب خودشان را از مردم جدا کرده اند و هر گز به مردم نمی پیوندند. و لکن سربازان و افسرانی که با مردم پیوند دارند و خود آنان از وجود رژیم شاه رنج می برند، دیر یا زود به مردم می پیوندند. و از آثار این پیوستن است- طبق اخبار واصله- خودکشی بعضی از سربازان و افسران و گاهی هم بعد از کشتن فرماندهان خود، و نیز اخبار اعدام بعضی از سربازان و افسران به دست رژیم که گاهی گفته می شود اعدام دسته جمعی این سربازان و افسران به دست رژیم انجام شده است. ولی آنچه مسلّم است، شاه با تکیه بر ارتش و یا سرکوبی مردم، نمی تواند به حکومت خود ادامه دهد.

 [در مورد نفت؛ سیاست نفتی جمهوری اسلامی چه خواهد بود؟ سطح تولید نفت در حد حاضر باقی خواهد ماند؟ قراردادهای بسته شده از طرف رژیم قبل، سر جای خود باقی خواهد ماند؟ موضع شما در مورد قیمت نفت چیست؟]

- آنچه از هم اکنون می توان گفت این است که، ما چاههای نفت را نمی بندیم، و لکن چوب حراج هم بر آن نمی زنیم. ولی کسی هم نمی تواند بر ما تحمیل کند که استفاده کردن ما از نفت، فقط باید از طریق فروش آن به دیگران باشد. چرا ما نتوانیم به جای پول نفت، خود آن را در اقتصاد کشور جا بدهیم. و اما در مورد سطح تولید و یا قیمت آن و نیز در مورد   قراردادهای بسته شده، دولت آینده که منتخب نمایندگان واقعی مردمند، باید تصمیم بگیرند.

 [در مورد رژیم، جمهوری ای که شما می خواهید تشکیل دهید، اسلامی خواهد بود، بنا بر این آیا خواهید پذیرفت که در رأس آن قرار گیرید؟]

- اولًا این مردم هستند که باید افراد کاردان و قابل اعتماد خود را انتخاب کنند و مسئولیت امور را به دست آنان بسپارند. و لکن من شخصاً نمی توانم در این تشکیلات مسئولیت خاصی را بپذیرم و در عین حال همیشه در کنار مردم ناظر بر اوضاع هستم و وظیفه ارشادی خود را انجام می دهم.

صحیفه امام، ج 5، ص: 136-137

                       

پیام [به ملت ایران (رأی به قانون اساسی جمهوری اسلامی)]

زمان: 7 آذر 1358/ 8 محرّم 1400

مکان: قم

موضوع: رأی به قانون اساسی جمهوری اسلامی

مخاطب: ملت ایران

بسم اللَّه الرحمن الرحیم

خواهران و برادران! محرّم ماهی است که به وسیله سید مجاهدان و مظلومان، اسلام زنده شد و از توطئه عناصر فاسد و رژیم بنی امیه که اسلام را تا لب پرتگاه برده بودند رهایی بخشید. اسلام از اول پیدایش با خون شهیدان و مجاهدان آبیاری شد و به ثمر رسید. اسلام در کشور ما می رفت تا به تباهی کشیده شود که با خون شهیدانِ ملت ما حیات خود را باز یافت.

در این موقع که بحمد اللَّه تعالی قانون اساسی نوشته شد و به تصویب علمای اعلام و روشنفکران رسید، عناصر توطئه گر که با قدم و قلم می خواستند جمهوری اسلامی تصویب نشود و رأی نیاورد، اینک می خواهند به ثمر نرسد. قانون اساسی یکی از ثمرات عظیم، بلکه بزرگتر [ین ] ثمره جمهوری اسلامی است، و رأی ندادن به آن به هدر دادن خون شهیدان ماست. مبادا تحت تأثیر دشمنان اسلام رفته و از رأی دادن و حضور در حوزه های رأی گیری خودداری کنید. اسلام، بزرگتر از آن است که به واسطه یک اشکال قابل رفع، از اساس آن صرف نظر نمایید. اگر اشکالی باشد ممکن است در متمم که در نظر گرفته اند- رفع شود. عزیزان کُرد و عرب و بلوچ و ترکمن و سایر قشرهای محترم! اسلام برای همه و به نفع همه است، و جمهوری اسلامی ان شاء اللَّه تعالی تأمین تمام نابسامانیها را می کند. عناصری که در اطراف- از آن جمله مناطق کردنشین و مناطقی که برادران اهل سنت هستند- تبلیغ می کنند  که مانع از رأی دادن به قانون اساسی شوند، دوستان شما نیستند؛ دلسوز برای شما و کشور شما نیستند. از این تکلیف شرعی شما را بازندارند؛ و شما را باز در مقابل برادران خود قرار ندهند.

این جانب در روز اخذ آرا، رأی مثبت می دهم و از تمام برادران و خواهران عزیز خود از هر قشری و در هر مسلکی هستند تقاضا می کنم که به این قانون سرنوشت ساز رأی مثبت بدهند. عزیزان من! امروز که ما در مقابل یک قدرت شیطانی قرار داریم- که کشور ما را می خواهند به تباهی بکشند- نگذارید اساس جمهوری اسلامی سست شود و دشمنان اسلام دلشاد شوند. از خداوند متعال عظمت اسلام و مسلمین و توفیق همگان را خواستارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه.

روح اللَّه الموسوی الخمینی

صحیفه امام، ج 11، ص: 137-138

حکم [انتصاب آقای محمود قندی به سمت وزیر پست و تلگراف ]

زمان: 7 آذر 1358/ 8 محرّم 1400

مکان: قم

موضوع: انتصاب وزیر پست و تلگراف

مخاطب: قندی، محمود

بسمه تعالی

جناب آقای دکتر محمود قندی طبق پیشنهاد شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، جنابعالی به سمت وزیر پست و تلگراف و تلفن منصوب می شوید. از خداوند متعال، توفیق جنابعالی را در ایفای وظایفی که عهده دار شده اید و جلب رضای مقدسش را خواهانم.

روح اللَّه الموسوی الخمینی

صحیفه امام، ج 11، ص: 139

 

پیام [به ملت ایران و خانواده های معظم شهدا (تجلیل از شهدا)]

زمان: 7 آذر 1362/ 22 صفر 1404

مکان: تهران، جماران

موضوع: تجلیل از شهدا

مخاطب: خانواده های معظم شهدا، ایثارگران و ملت ایران

بسم اللَّه الرحمن الرحیم

اگر جهاد فی سبیل اللَّه و دفاع از حریم قرآن کریم و اسلام عزیز و میهن اسلامی تا مرز شهادت وظیفه ای الهی و آرمانی انسانی است، بحمد اللَّه تعالی ملت عظیم الشأن متعهد ایران از طبقات و قشرهای گوناگون، زن و مرد و کبیر و صغیر، این وظیفه را در جبهه ها و پشت جبهه ها بطور شایسته ایفا نموده اند و با شهادت و فداکاری از ارزشهای اسلامی- انسانی خود دفاع شجاعانه نموده اند. در بین این شهیدان واصل به حق و شهیدان زنده که در صفوف مقدم جهاد نام خود را ثبت و گوی سبقت ربوده اند، جمعی از برادران روحانی هستند که با همرزمان مجاهد خویش به شهادت یا به مرز آن رسیده و خون پاک خود را مخلوط به خون مطهّر سایر شهدا نموده اند.

خداوند رحمن به اینان که موجب سرافرازی روحانیت شده اند و به همه شهیدان و جانبازان که برای ملت و کشور افتخار آفریدند اقامتگاه روحانی و معنوی در جوار کرامت خویش مرحمت فرماید؛ و از آن روزیِ خاصی که در میهمانی خود برای شهیدان فی سبیل اللَّه مقرر فرموده به همه عنایت فرماید؛ و به بازماندگان آنان، خصوصاً مادران و پدران و همسرانشان، صبر جمیل و اجر جزیل مرحمت نماید؛ و به امثال من که وامانده از قافله ایم، توفیق خدمت دهد.

  سلام بر شهدای اسلام از عصر نبوت تا کنون و پس از این درود بر ملت مجاهد ایران

و سلام و صلوات خداوند و اولیایش بر ولیّ امر و خاتم اوصیاء، بقیة اللَّه فی الأرضین- ارواحنا لمقدمه الفداء.

22 شهر صفر 1404

روح اللَّه الموسوی الخمینی

صحیفه امام، ج 18، ص: 231-232

 

حکم [به بانک مرکزی و تأیید چاپ تصویر شهید مدرس روی اسکناسها]

زمان: 7 آذر 1364/ 15 ربیع الاول 1406

مکان: تهران، جماران

موضوع: تأیید چاپ تصویر شهید مدرس روی اسکناسها

مخاطب: بانک مرکزی

بسمه تعالی

سزاوار است که [بر] اولین اسکناس که در ایران به طبع می رسد، عکس اولین مرد مجاهد در رژیم منحوس پهلوی چاپ شود. خداوند رحمت فرماید ایشان را.

روح اللَّه الموسوی الخمینی

صحیفه امام، ج 19، ص: 431

 

نامه [به جمعی از نمایندگان مجلس (اختیارات شورای تشخیص مصلحت نظام)]

زمان: 7 آذر 1367/ 17 ربیع الثانی 1409

مکان: تهران، جماران

موضوع: اختیارات شورای تشخیص مصلحت نظام

مخاطب: جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی

 [بسمه تعالی. محضر مبارک رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی، حضرت آیت اللَّه العظمی امام خمینی- مد ظله العالی

با تقدیم درود و سلام و آرزوی طول عمر و صحت و سلامت کامل برای رهبر بزرگوار، و پیروزی اسلام و مسلمین، و با اعتذار از تصدیع، مدتی است برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص کیفیت کار شورای محترم تشخیص مصلحت ابهامهایی وجود دارد که ضمن طرح آن خواستار رهنمود حضرت مستطاب عالی می باشیم.

در ابتدای تشکیل هیأت مذکور، مسیر کار چنین ترسیم شده بود که مصوبه مجلس پس از اظهار نظر منفی شورای نگهبان، برای اصلاح به مجلس برگردد، مجلس پس از نظر مجدد آن را به شورای نگهبان برگرداند. آن گاه، چنانچه لازم تشخیص داده شد برای اصلاح نهایی به شورای تشخیص مصلحت ارجاع گردد. ولی هم اکنون بعضاً این شورا قانونگذاری نیز می نماید. و مهمتر اینکه تقدیم لوایح قانونی به این شورا خالی از جمیع مقدمات مقرراتی است که یک لایحه قانونی از طریق متعارف دارد: طرح لایحه در هیأت دولت؛ و تصویب آن توسط آنان؛ و امضای نخست وزیر و وزرای مربوطه؛ و تقدیم آن به مجلس؛ و بحث در کمیسیونها در جلسه علنی در دو شورا. طبیعی است که با این روند هر کس، حتی مقامات غیر مسئول، می تواند با تقدیم پیشنهادی به شورای تشخیص مصلحت برای کشور قانون جدیدی ایجاد کند؛ و حتی قوانین مصوبه کشور را نقض نماید. و این می تواند علاوه بر بی خاصیت شدن مجلس، تناقضهای فراوان در قوانین کشور نیز ایجاد نماید. و بالجمله، وجود مراکز متعدد و موازی قانونگذاری در کشور به نوبه خود مسئله ای مشکل آفرین و موجب تزلزل نظام سیاسی کشور می باشد.لذا بسیار باعث امتنان خواهد بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی را، که به تبعیت از مقام معظم رهبری   مفتخر و مباهی اند، ارشاد فرمایید.

بسم اللَّه الرحمن الرحیم

با سلام. مطلبی که نوشته اید کاملًا درست است. ان شاء اللَّه تصمیم دارم در تمام زمینه ها وضع به صورتی درآید که همه طبق قانون اساسی حرکت کنیم. آنچه در این سالها انجام گرفته است در ارتباط با جنگ بوده است. مصلحت نظام و اسلام اقتضا می کرد تا گره های کور قانونی سریعاً به نفع مردم و اسلام بازگردد. از تذکرات همه شما سپاسگزارم و به همه شما دعا می کنم.

روح اللَّه الموسوی الخمینی                         

صحیفه امام، ج 21، ص: 202-203

. انتهای پیام /*