کد مطلب: 3325 | تاریخ مطلب: 13/05/1400
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

معرفی آثار اخلاقی - عرفانی امام خمینی (س) ( شرح چهل حدیث )

معرفی آثار  اخلاقی - عرفانی امام خمینی (س) ( شرح چهل حدیث )

معرفی آثار  اخلاقی - عرفانی امام خمینی (س) ( شرح چهل حدیث )

http://www.imam-khomeini.ir/fa/c78_3145/

این کتاب یکی از آثار گران بهای اخلاقی ـ عرفانی امام خمینی رحمه الله است که در سال 1358 قمری به زبان فارسی نوشته شده است. این کتاب ظاهراً سومین کتاب آن حضرت است که هفت حدیث آن دربارۀ مسائل عقلی است و سی و سه  حدیث آن پیرامون مسائل اخلاقی می باشد.[6] این کتاب در اصل، تقریرات امام خمینی رحمه الله بوده است که مضامین آن را در مدرسۀ فیضیه و ملا  صادق قم، برای شاگردان خود بیان کرده بودند؛ سپس تصمیم گرفتند آن مطالب را به صورت کتابی تألیف کنند.

 امام ابتدا متن حدیث را با سند کامل نقل کرده و معنا می نماید. پس از آن کلمات اصلی حدیث ـ و گاه غالب تعبیرات و کلمات آن ـ را شرح می کند و به توضیح واژه های حدیث از کتابهای معتبر لغت (مانند: صحاح جوهری، قاموس فیروزآبادی و مصباح المنیر فیّومی) و در برخی موارد به ذکر نکته های نحوی حدیث می پردازد و در معنای حدیث، نکاتی را که در تفسیر روایت مؤثر است یادآوری می نماید و سپس به شرح متن روی می آورد و در چند فصل و گاه «مقام» و «تنبیه» و «تتمه» شرح حدیث را تمام می کند.

  احادیث اخلاقی  این کتاب  عبارتند از:

جهاد با نفس، ریا، عجب، کبر، حسد، حبّ دنیا، غضب، تعصّب، نفاق، هوای نفس و طول آرزو، فطرت، تفکر، توکل، خوف و رجاء امتحان مؤمن، صبر، توبه، ذکر خدا، غیبت، اخلاص، شکر، کراهت از مرگ، اقسام طالبان علم، اقسام علم، شک و وسواس، فضیلت علم، عبادت و حضور قلب، لقاءالله، وصایای پیامبر به امیرالمؤمنین علیه السلام، اقسام قلوب، عدم معرفت حقیقی خداوند متعال و پیامبر و امام ـ علیهم السلام ـ ، یقین (و حرص و رضا)، ولایت اهلبیت و اعمال.

احادیث اعتقادی و کلامی این مجموعه  عبارت است از:

مقام مؤمن در نزد خداوند، معرفت اسماء حق تعالی (و مسئله جبر و تفویض)، صفات حق، معرفت خدا و رسول و اولی الامر، آفرینش آدم بر صورت خداوند، خیر و شر (و جبر و اختیار)، و تنها حدیث تفسیری کتاب، حدیث چهلم (تفسیر سوره توحید و آیات نخستین سوره حدید) است.

 

 

 

. انتهای پیام /*