کد مطلب: 3039 | تاریخ مطلب: 16/01/1398
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

وقایع و بیانات و رخدادهای حیات پر برکت حضرت امام خمینی (س) 16فروردین ماه

وقایع و  بیانات و رخدادهای حیات پر برکت حضرت امام خمینی (س)  16فروردین ماه

پیام [به ملت ایران (سپاسگزاری از مردم به جهت اعتصاب و تعطیل عمومی)] 16 فروردین 42

سخنرانی [در جمع مسئولان اجرای رفراندم در قم (استقبال ملت از رفراندم)] 16 فروردین58

سخنرانی [در جمع اقشار مختلف مردم و اهمیت انتخابات مجلس‏]16 فروردین58

سخنرانی [در جمع اقشار مختلف مردم جنوب تهران (نقش محرومان در انقلاب)] 16 فروردین60

نامه [به نخست وزیر (تشکیل هیأت رسیدگی به پرونده‏ های قضایی بنیاد مستضعفان)]16 فروردین63

 

پیام [به ملت ایران (سپاسگزاری از مردم به جهت اعتصاب و تعطیل عمومی)]

زمان: 16 فروردین 1342/ 10 ذی القعدة 1382

مکان: قم‏

موضوع: سپاسگزاری از مردم به خاطر همراهی با قیام‏

مناسبت: اعتصاب و تعطیل عمومی در اعتراض به فاجعه حمله به فیضیه‏

مخاطب: ملت ایران‏

بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

لازم است از ابراز احساسات ملت محترم ایران، خصوصاً اهالی معظم تهران أیدَهم اللَّهُ تعالی- که مستلزم زحمات و خسارات فراوان بود، تشکر کنم.

تعطیل عمومی بازارها و خیابانها، با این محیط ارعاب و خفقان و اختناق و با وضع اقتصاد عصر حاضر، ابراز انزجار و تنفر عمومی از دستگاه جباره بود. کراراً تذکر داده شد که روحانیون نظری جز اصلاح حال ملت و بقای استقلال مملکت ندارند. و حفظ قوانین اسلام و قانون اساسی، به آن جهت که ضامن حفظ مذهب جعفری و قوانین اسلام است، سرلوحه مرام آنهاست. و هر کس قصد تجاوز به حریم اسلام و قوانین مقدسه آن داشته باشد، در هر لباس و مقام که باشد، روحانیت به پشتیبانی از شما برادران ایمانی و ملت بزرگ اسلام در نصیحت یا مقابله با او کوشش خواهد کرد

شما ملت بزرگ ایران با تعطیل کارهای خود و تحمل ضرر و زحمت، به پشتیبانی از روحانیت و اسلام، ثابت کردید که به احکام خدای تعالی و به مقام مقدس روحانیت وفادار هستید؛ و از کسانی که بر خلاف قوانین اسلام می‏خواهند قدمهایی بردارند، تا سرحد امکان اظهار تنفر می‏کنید؛ «شَکرَ اللَّهُ سَعیَکم، و عَلَی اللَّهِ أَجرُکم» . خداوند تعالی به شما توفیق و جزای خیر عنایت فرماید

ما اکنون در محاصره همه جانبه به سر می‏بریم. بسیاری از تلگرافات ما به مقصد نمی‏رسد. تلگرافاتی که به ما شده است غالباً نمی‏رسد. مطبوعات کشور آزادانه یا به اجبار به هَتْک و اهانت ما قلمفرسایی می‏کنند. گویندگان با اشاعه اکاذیب به هتک و تضعیف روحانیت، یگانه پشتوانه مملکت، کوشا هستند و از هیچ تهمت و افترایی خودداری نمی‏کنند. این پشتوانه باید شکسته شود تا اجانبْ آزادانه به مقاصد شوم خود برسند. روحانیت باید زجر ببیند، هتک شود؛ این لباس در خور سوختن است! در بیست و چند سال قبل به دست عمال انگلیس، دشمن سابقه دار اسلام و شرق، چه اهانتها و زجرها و شکنجه‏ها که دیدند  جوانها از سالخورده‏ها بپرسند. امروز به دست عمال دیگران باید اهانت شوند و شکنجه ببینند. خداوند قهار کافی است‏

بار دیگر از ملت بزرگ ایران تشکر نموده از خداوند تعالی عظمت اسلام و قرآن، و استقلال ممالک اسلامی، و شوکت و بزرگی پیروان قرآن کریم را خواستارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته.

روح اللَّه الموسوی الخمینی‏ 

                                            صحیفه امام، ج‏1، ص: 180-181

 

سخنرانی [در جمع مسئولان اجرای رفراندم در قم (استقبال ملت از رفراندم)]

زمان: 16 فروردین 1358/ 7 جمادی الاول 1399

مکان: قم‏

موضوع: استقبال ملت از رفراندم جمهوری اسلامی‏

حضار: جمعی از مسئولان اجرای رفراندم جمهوری اسلامی در قم‏

بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

من باید از شما آقایان- شما جوانان برومند- تشکر کنم. شما در این ماجرایی که در قم این همه خسارات وارد شده بود- و در ایران هم- پایداری کردید و الحمد للَّه دشمن را عقب زدید. با جدیت شما جوانها رفراندم بحمد اللَّه به طور آبرومند، به طور بی‏سابقه انجام شد. این رفراندم در دنیا نظیر نداشت. [در] یک مملکت 35 میلیونی، بیست میلیون پای صندوق حاضر بشود، در هیچ مملکتی سابقه ندارد. در رفراندمهایی که در این مدتها در ایران شده است، می‏گفتند شش میلیون شرکت کرده‏اند؛ و ما همان وقت فرستادیم و تفتیش کردند که اینها چه می‏گویند، گفتند [تنها] دو هزار نفر! رفراندمهای دیگری هم بود که آنها هم چیزی نبود.

این رفراندم یک رفراندم اسلامی بود، نه یک رفراندم سیاسی. مردم برای اسلام خون می‏دهند نه برای سیاست. برای سیاست اسلامی. ملت ما به واسطه اتکا به اسلام، این نهضت را پیش برد. ملت ما عاشق شهادت بود؛ با عشق به شهادت این نهضت پیش رفت. اگر این عشق و علاقه نبود، هر گز ما در مقابل آن همه قدرت پیروز نمی‏شدیم. پیروزی ما دنبال این بود که همه اسلامی بودید، همه توجه به دیانت داشتید. در رفراندم همه عشق داشتید به اینکه در این صندوقها رأی بیندازید. آنهایی که موفق به رأی انداختن نشدند، بچه‏هایی که کمتر از شانزده سال داشتند و این توفیق برایشان حاصل نشد، نگران بودند؛ آنها هم می‏خواستند رأی بدهند. این رأی شما رأی صد در صد بود، باید گفت رأی صد در صد بود. در بیست میلیون، صد و چهل هزار، صد و چهل و چند هزار مخالف یا ممتنع، این توفیق صد در صد است. و من از شما که زحمت کشیدید و این صندوقها را حفظ کردید و برای اسلام و برای کشور خودتان زحمت کشیدید، تشکر می‏کنم. خداوند شما را توفیق عنایت کند؛ خداوند به شما سعادت بدهد.

البته مرحله‏های دیگری هم داریم که امید ما به شما جوانان است؛ مرحله رأی‏گیری برای وکلای مجلس مؤسسان، رأی‏گیری برای وکلای مجلس شورا. این دو مرحله را هم ما [در] پیش داریم که بعد برویم سراغ مرحله‏های دیگر. و من در همین دو مرحله هم همه امیدم به شما جوانهاست- جوانهای ایران، جوانهای همه کشور. و من امیدوارم که با همت والای شما جوانها ما در آن دو مرحله [هم‏] پیروز بشویم و وکلایی که وارد مجلس مؤسسان می‏کنیم وکلای اسلامی باشند، وکلای امین باشند، فضلای ملت باشند. و همین طور در مجلس شورا. بعد از این مرحله،  مجلس مؤسسان است؛ برای اینکه قانون اساسی را رأی به آن بدهند. و [در] آنجا هم شما آقایان باید- البته مجلس خودتان هست، کشور خودتان هست، اسلام خودتان است- در آنجا هم باید زحمت بکشید و موجبات تشکر ما را فراهم کنید.

و السلام علیکم و رحمة اللَّه‏

                        صحیفه امام، ج‏6، ص:478- 479

 

سخنرانی [در جمع اقشار مختلف مردم و اهمیت انتخابات مجلس‏]

زمان: شامگاه 16 فروردین 1358/ 7 جمادی الاول 1399

مکان: قم‏

موضوع: لزوم انتخاب نمایندگان متعهد برای مجلس- ساختن ایران و نسل جوان‏

حضار: گروهی از کارکنان بانکهای سراسر کشور- سازمان تأمین اجتماعی، و بهداری و بهزیستی‏

بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

رفراندم بی‏نظیر

من هم به دوستان خودم، به آقایان تبریک عرض می‏کنم که بحمد اللَّه با رفراندمی که در ایران واقع شد که نظیر آن در تاریخ تا کنون نبوده است، هم از حیث کمیت که در یک جمعیت 35 میلیونی، بیست میلیون موافق باشد و هم در کیفیت، مردم با عشق و علاقه دنبال رأی دادن باشند، این در دنیا بی‏نظیر بوده است و بعدها هم کم نظیر. من به شما این سعادت را، این عید بزرگ را ... تبریک عرض می‏کنم. لکن نکته‏ای را که باید عرض کنم این است که ما کارمان دنباله دارد. ما بعد از این مجلس مؤسسان داریم؛ باید مجلس مؤسسان تأسیس بشود و در آنجا وکلای ملت بروند و قانونی اساسی جدید را تصویب کنند. این یک امری است که همان طور که رأی به جمهوریت اسلام ... اهمیت داشت، این هم اهمیت دارد.

باید شما آقایان و همه ملت این نهضت را به همین طور که تا کنون آمده است حفظ کنید و این شور و شعف را نگه دارید تا از این مرحله‏ها بگذرید. همه ما در واقع وکلایی که می‏خواهیم بعدها انتخاب کنیم: انتخاب افاضل، انتخاب امنای ملت، انتخاب کسانی که نه چپگرا هستند و نه راستگرا، انتخاب اشخاصی که به اسلام ارج می‏گذارند، انتخاب اشخاصی که کشور خودشان را می‏خواهند، انتخاب اشخاصی که ... نسبت به مصالح‏  اسلام و مسلمین فروگذاری نمی‏کنند، باید ما یک همچو اشخاصی را انتخاب کنیم و به مجلس مؤسسان بفرستیم که قانون اساسی اسلامی ما را آنها تصویب کنند. و بعد از آن هم، یک مرحله دیگری است که در این دولت موقت باید عمل بشود و آن این است که مجلس شورای ملی باید ان شاء اللَّه درست بشود؛ نه مثل مجلسهای این پنجاه و چند سال که به ملت هیچ ارتباط نداشت، ملت هیچ اطلاع نداشت، وکلای خودش را نمی‏شناخت؛ و اینها وکیل یک نفر بودند و آن یا رئیس جمهور امریکا، و یا سلطان وقت، و یا سلطان وقت به تَبَع سفارتخانه‏ها- چنانچه شاهِ سابق گفت این معنا را که لیست را از سفارتخانه‏ها می‏آوردند و ما وکیل تعیین می‏کردیم همان طوری که آنها می‏خواستند! - ان شاء اللَّه دیگر آن مسائل نیست در کار. ان شاء اللَّه آن مسائل دیگر عود نمی‏کند. لکن با همت همه، با همت ملت و با همبستگی ملت. شما دیدید که [با] این همبستگی که داشتید و این وحدت کلمه که داشتید و همه‏تان با هم جمهوری اسلامی را می‏خواستید، بر قدرتهای شیطانی غلبه کردید؛ و از این به بعد هم اگر حفظ کنید این قدرت را، اگر حفظ کنید این وحدت کلمه را، خداوند با شماست. اگر حفظ کنید این وحدت کلمه و اتکال به خدا را، هم در مجلس مؤسسان پیروز خواهید شد و هم در مجلس شورا پیروز خواهید شد. نگذارید کسانی که بدخواه این ملتند در باب مجلس مؤسسان یا در باب مجلس شورا دخالت کنند.

نگذارید اشخاصی در مجلس مؤسسان وارد بشود که خیر امت را نمی‏خواهد بلکه خیر اشخاصی را می‏خواهد که ظالم هستند؛ نگذارید در مجلس شورا اشخاصی بروند که آنها با قدرتهای بزرگ پیوستگی دارند. باید ملت با اختیار خود و اراده خود و با امتیاز خود و انتخاب خود، اشخاص صالح را، اشخاص متقی را، اشخاصی را که برای ایران کار می‏خواهند بکنند، به نفع ایران کار می‏کنند- آنها را باید تعیین بکند تا این سه تا مرحله تمام بشود.

بعد از این مرحله باز کارها داریم و آن ساختن ایران است؛ همه را باید ساخت. همه این قشرهایی که الآن موجود است در آن یک صورت طاغوتی هست، یک محتوای طاغوتی در آنها هست. الآن بانکها به همان صورت طاغوتی است؛ ربا در بانکها هست. فرض کنید که در سایر قشرها هم، دادگستری، فرهنگ، باز یا فرمِ غربی است یا فرمِ شرقی است؛ یکی از این فرمهاست و باز باقی مانده است این چیزهایی که از سابق بوده است. البته پنجاه و چند سال آنها زحمت کشیدند بلکه بیشتر؛ سابق هم، سابق بر این سلسله هم، باز زحمتها کشیده‏اند تا اینکه مردم را از آن راهی که داشتند، از آن طریقه‏ای که داشتند منحرف کردند، جوانهای ما را منحرف کردند. الآن باید ما زحمت بکشیم تا این نیروی جوان را باز متحول کنیم و به صورت یک انسان فاضل، یک انسان اسلامی، یک انسانی که برای کشور خودش مفید است [در آوریم‏]، باید به این متحول بشود. و این از همه قشرها متوقع است؛ یک قشر نمی‏تواند این کارها را انجام بدهد. این آشفتگیهایی که الآن در ملت ما هست، در مملکت ما هست، و به ارث به ما رسیده است، خرابه‏ای [است‏]، این باید آباد بشود لکن به همت همه. شما جوانها با همت خودتان باید این راه را پیش ببرید و این نهضت را حفظ بکنید. البته راجع به بانکها باید یک تحولی در آن پیدا بشود؛ و ان شاء اللَّه با تدریج خواهد شد.

و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته‏

                        صحیفه امام، ج‏6، ص: 480-482

 

سخنرانی [در جمع اقشار مختلف مردم جنوب تهران (نقش محرومان در انقلاب)]

زمان: صبح 16 فروردین 1360/ 29 جمادی الاول 1401

مکان: تهران، حسینیه جماران‏

موضوع: پیشتازی محرومان در انقلاب- تقدیر از فداکاری خلبانان نیروی هوایی‏

حضار: اقشار مختلف مردم جنوب تهران و گودنشینان‏

بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

محرومان و مستضعفان، پیشتازان انقلاب‏

گروههای مختلفی در اینجا حاضرند و من برای اینکه شاید غفلت کنم از اسم بعض از گروهها، از این جهت معذورم که هر یک را اسم ببرم. همه، ملت اسلام و تابع قرآن و از گروه زحمتکشان این کشور هستید. انقلاب اسلام، این انقلاب مهم اسلامی، رهین کوششهای این طبقه است؛ طبقه محروم، طبقه گودنشین، طبقه‏ای که این نهضت را به ثمر رساند و توقعی هم نداشت. من شما طبقه گودنشینان را از آن کاخ‏نشینان بالاتر می‏دانم؛ اگر آنها لایق این باشند که با شما مقایسه بشوند. من وقتی که در انقلاب می‏دیدم که یک پیرمردی از آن گودنشینها از آن منزل محقر خرابه بیرون می‏آمد و می‏گفت که ما با بچه‏هایمان صبح که می‏شود می‏رویم برای تظاهرات، [مباهات می‏کردم‏]. یک موی شما بر همه آن کاخ‏نشینها و آنهایی که در این انقلاب هیچ فعالیتی نداشتند، بلکه کارشکنی هم تا آن اندازه که می‏توانستند می‏کردند و الآن هم هر مقدار که بتوانند می‏کنند، یک موی شما بر همه آنها ترجیح دارد؛ بلکه مقایسه یک موی شما با آنها نباید صحیح باشد.

شما این انقلاب را به ثمر رساندید و گروههایی که در سرتاسر این کشور این انقلاب را به ثمر رساندند، همان زن و مرد محروم [بودند] و همانهایی که مستضعف هستند و کاخ‏نشینها آنها را استضعاف می‏کنند و اینها ثابت کردند که کاخ‏نشینها هستند که ضعیفند و پوسیده‏اند و برای این ملت هیچ کاری نکرده‏اند و نخواهند کرد. این دانشگاه بود، جوانهای دانشگاه که آنها هم از محرومین و مستضعفین‏اند و این طبقه محروم جامعه بود که از همه رفاهها محروم بود، لکن قلبش مملو از عشق به اسلام و ایمان بود و با آن عشق و با آن ایمان این حرکت را دنبال کرد و شهید داد و در مقابلش چیزی مطالبه نکرد.

آنهایی که هیچ حظی در این میدان نداشتند و جز خرابکاری از آنها کاری ساخته نیست و الآن هم در گوشه و کنار کشور مشغول به خرابکاری هستند، آنها بودند که کنار نشسته بودند و منتظر این بودند که یک طرف غلبه کند و آنها بیایند و بهره‏برداری کنند، میوه‏چینی کنند. وقتی که دیدند که جمهوری اسلامی آن طور میوه‏چینی‏هایی را که اینها می‏خواهند موافق برنامه‏اش نیست، آنها هم مشغول به خرابکاری شدند و هر جا که یک خرابی پیش آمد، آنها تأیید کردند یا وارد شدند در کردستان؛ در بلوچستان. الآن هم که در جنوب و غرب ما گرفتاری جنگ را داریم، همانها هستند که نمی‏گذارند که این ملت توجه بکند به جنگ و مشغول به تبلیغات هستند در خیابانها و در کوچه‏ها و محله‏ها.

شما هستید که کشور را از دست ابرقدرتها نجات دادید و این طبقه عزیز محروم که در ازای خدمتش غیر از خدا از کس دیگری چیزی نمی‏خواهد و ما همه رهین منّت شما هستیم و اگر لایق باشیم، خدمتگزار شما. شما بودید که در میدانها، در خیابانها، اجتماع کردید و با مشت گره کرده در مقابل توپ و تانک و مسلسل و اینها ایستادید و با ایستادگی و شجاعت، زن و مرد شما، بزرگ و کوچک شما، فداکاری کرد و شهید داد تا غلبه کرد. و الآن هم که در جبهه‏ها جنگ است، باز این طبقه محرومند که در تلویزیون نشان می‏دهد مشغول خدمت هستند. آن کاخ‏نشینها یک شاهی  خدمت در این جنگ نکردند و نخواهند کرد. آنها اگر مشغول افساد و فساد نباشند، بی‏تفاوت هستند.

و من باید از نیروهایی که در جنگ هستند تشکر کنم و تقدیر. دیروز یک شجاعت بی‏سابقه‏ای نیروی هوایی به خرج داد، و جنگنده‏های اینها تا آخرین نقطه عراق رفت و آنها را در آنجا سرکوب کرد. من باید از قِبَل همه ملت- امیدوارم که ملت این حق را به من‏ داده باشد- از همه این جنگنده‏ها و همه این خدمتگزارها که دارند در سرحدّات جان خودشان را فدای اسلام و کشور می‏کنند، تشکر کنم و ملت پشتیبان آنهاست. بحمد اللَّه دیروز یک شجاعت نمونه‏ای به خرج دادند و بدون اینکه خسارتی بر خودشان وارد بشود، کوبیدند عراق را و فهماندند که چنانچه خوف این نبود که اشخاص بیگناه یک وقت در این امور پایمال بشوند- به ملت عراق اینها علاقه دارند- اگر این خوف نبود، به دولت عراق می‏فهماندند که او لایق این نیست که در مقابل این جوانهای ما ایستادگی کند. دیروز که این فرماندهان ارتش اینجا بودند، وقتی می‏خواستند بروند، آقای فکوری، فرمانده نیروی هوایی، به طور مخفی به من گفتند که ما یک کاری می‏خواهیم بکنیم و ذکر نکردند که آن کار چیست و بعد معلوم شد که این کار بسیار مهم انجام گرفت و گوشمال سختی به صدامیان دادند. و همین طور نیروی زمینی و پاسدارها و همه در این مسائل فعالیت شجاعانه‏ای می‏کنند و مورد تقدیر ملت هستند. آنها هم از طبقه محروم‏اند. در بین همه این خلبانها و همه این پاسدارها و همه این ژاندارمری و ارتش شما یکی را پیدا نمی‏کنید که از بالا شهری باشد. همه آنها از این طبقه هستند. پس انقلاب ما مرهون این طبقه هست. این طبقه هستند که این نهضت را بپا کردند و قیام کردند و به پیش بردند و همین طبقه هستند که الآن در سرحدّات مشغول فداکاری هستند و همین طبقه هستند که برای ملت ما ارزش ایجاد می‏کنند و شجاعت آنها به همه دنیا ثابت می‏کند که این طبقاتی که مشغول به فعالیت هستند در شجاعت فوق آن چیزی است که تصور می‏کنند.

ما هر روز شاهد یک پیروزیهایی در جبهه‏ها هستیم [به واسطه‏] همه آنها که سرتاسر این جبهه‏ها فعالیت می‏کنند و آنها هم از همین طبقه محرومند، لکن طبقه فوق همه طبقات هستند. چنانچه شما هم و همه کسانی که، زن و مردی که، در پشت جبهه هستید همه مشغول به فداکاری و مشغول به جنگ هستید. آنها در جبهه جنگ می‏کنند و شما در پشت جبهه و این از خصوصیات انقلاب اسلامی است، این از خصوصیات اسلام است، این از چیزهایی است که اسلام تعلیم کرده است بر شما.

و شما از روز اول قیام کردید و برای اسلام قیام کردید و الآن هم چون حکومت خودتان‏ را اسلامی می‏دانید و ارتش خودتان را اسلامی می‏دانید، از این جهت، همه با هم بدون اینکه در فکر این باشید که یک افتخاری برای خود، شخص خودتان، ایجاد کنید، مشغول هستید به فداکاری و شاید در دنیا نظیر نداشته باشد این نحوی که در ایران ملت از ارتش پشتیبانی می‏کند. در دنیا شاید بی‏نظیر باشد و شاید در طور تاریخ هم نظیری برایش نتوانیم پیدا بکنیم که بچه‏های کوچک و جوانهای نیمسال و زنها، پیرزنها، نوعروسها، نودامادها، همه با هم در این جبهه حاضرند و صحنه جنگ، صحنه‏ای است که ملت همه در آن حاضر هستند.

من امیدوارم که شما ملت بزرگ و شما ملتی که محروم هستید، لکن پیش خدا عزیز هستید، گمان نکنید که کاخ‏نشینها بسیار مرفه هستند؛ آنها دلهایشان لبریز از تزلزل است؛ آنها قلبهایشان آرام نیست. تزلزلی که در بین کاخ‏نشینها هست در بین کوخ‏نشینها نیست.

آرامشی که این طبقه محروم دارند آن طبقه‏ای که به خیال خودشان در آن بالاها هستند، ندارند. شما اگر توجه کنید، قدرتهای بزرگ را ببینید، می‏بینید که آن قدر اضطرابی که در سران قدرتهای بزرگ هست، در شما اشخاصی که برای خدا عمل می‏کنید و از خدا می‏خواهید اجر را، این اضطراب نیست. این یک نعمتی است که خدا به شما داده و شاید ماها هم نتوانیم درست بفهمیم نعمتهای خفیّ الهی را؛ نعمت طمأنینه، نعمت آرامش، نعمت سکینه قلب. اطمینان قلب، در شما گروهها و در گروههای به نظر آنها مستضعف، هست و در آن بالاها نیست، آن بالاها، همه اضطراب است. در کاخ‏های بزرگ نشستند و غصه می‏خورند؛ شما در کوخ‏ها نشستید و آن غصه‏ها را ندارید. این از الطاف خداست بر شما و من امیدوارم که خداوند تبارک و تعالی عنایتش را بر سر شما ملت عزیز و همه ملتهای اسلامی مستدام دارد. ان شاء اللَّه، به زودی آن مستکبرین به جای خودشان بنشینند و آنهایی که به شما ظلم کردند و ستم و هجوم کردند، ان شاء اللَّه، خداوند آنها را فانی کند.

و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته‏

                        صحیفه امام، ج‏14، ص:261- 264

 

نامه [به نخست وزیر (تشکیل هیأت رسیدگی به پرونده‏های قضایی بنیاد مستضعفان)]

زمان: 16 فروردین 1363/ 3 رجب 1404

مکان: تهران، جماران‏

موضوع: تشکیل هیأت رسیدگی به پرونده‏ های قضایی مربوط به بنیاد مستضعفان‏

مخاطب: موسوی، میر حسین (نخست وزیر)

 [بسمه تعالی‏

محضر مبارک آیت اللَّه العظمی امام خمینی- دام ظله العالی‏

بعد التحیّة، تقاضا می‏شود برای رفع ابهام و عدم تخطی از حکم ولی امر و مقام رهبری راجع به نظریات پیوست که حاکم شرع و دادستان مستقر در بنیاد مستضعفان داده‏اند اظهار نظر فرمایید.

25/ 12/ 62- دادستان کل کشور یوسف صانعی‏].

بسمه تعالی‏

جناب آقای نخست وزیر مسئول بنیاد مستضعفان موظف‏اند هیأتی را که مطلع و مورد اطمینان است برای رسیدگی به درخواست سرپرست دادسرای انقلاب اسلامی مستقر در بنیاد مستضعفان تعیین نمایند تا تشخیص موضوعات مذکور را بدهند.

16/ 1/ 63

روح اللَّه الموسوی الخمینی‏

                        صحیفه امام، ج‏18، ص: 400

 

. انتهای پیام /*