کد مطلب: 658 | تاریخ مطلب: 10/05/1392
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

دهمین جلسه سلسله نشستهای علمی و دینی گوهر معرفت دکتر محمد مرادی 92

دهمین جلسه سلسله نشستهای علمی و دینی گوهر معرفت   دکتر محمد مرادی 92

دهمین جلسه سلسله نشستهای علمی و دینی گوهر معرفت تحت عنوان ده شب نورانی با قرآن با حضور علاقمندان و روزه داران در محل نگارستان حضرت امام خمینی (س) با سخنرانی استاد ارجمند جناب آقای دکتر محمد مرادی متخصص تفسیر قرآن و حدیث با موضوع نسبت عقل و ایمان در قرآن

دهمین جلسه سلسله نشستهای علمی و دینی گوهر معرفت تحت عنوان  ده شب نورانی با قرآن با حضور علاقمندان و روزه داران در محل نگارستان حضرت امام  خمینی (س)  در مورخه10  مرداد 92 مصادف با 23 رمضان المبارک  با سخنرانی استاد ارجمند جناب آقای دکتر محمد مرادی متخصص تفسیر قرآن و حدیث با  موضوع نسبت عقل و ایمان در قرآن برگزار شد .

استاد مرادی متولد 1337 می باشد که بالغ بر 50 اثر اعم از کتاب ، ترجمه و مقاله در زمینه مباحث اسلامی و عمدتاً در حوزه قرآن و تفسیر از وی منتشر شده وی عضو هیأت علمی دانشگاه قرآن و حدیث می باشد .بخشی از سخنان استاد در زیر تقدیم می گردد :

استاد در این سخنرانی در صدد تحلیل و بررسی چند پرسش مهم از جمله اینکه آیا عقل بعنوان قوه درک آدمی و ایمان به مثابه یک التزام ورابطه شورانگیز و دلبستگی قابل جمع است ؟ آیا ایمان مقدم بر عقل و یا برعکس است ؟ و نقش هر یک کدام است ؟ دیدگاه قرآن چه استنباطی را بدست می آورد ؟

در نسبت میان ایمان و عقل ، الهی دانان مسیحی ،سالیان درازی است که مباحث زیادی در گرفته کسانی مانندکرکگورد و ویتگنشتاین بر آنند که نسبتی میان ایمان و عقل وجود ندارد و میان این دو ناسازگاری عمیق هست و قابل جمع نیستند . آنان ایمان را دلبستگی و تعلق خاطری می دانند که انسان مومن به متعلق ایمان پیدا می کند و به آن ملتزم می گردد در برابر
عقل گرایان قرار دارند که یافته های عقلی را با ملاکی خاص درست دانسته وایمان را احساس شخص نسبت به چیزی
می دانند و مادامی که ایمان با ملاک یاد شده ناسازگار باشد ، آن غیر قابل توجیه ونامقبول می شمارند در  میان اندیشمندان اسلامی از دوران کهن تاکنون ، از ایمان و تعاریف آن و مراحل وچگونگی اش بسیار گفته اند وکمتر از نسبت ایمان با عقل سخن رانده اند ؛ به جز عالمان متأله متأخر مانند آیت الله مرتضی مطهری ، که مباحثی را در این زمینه مطرح کرده است و عمدتاً به تفاوت علم و ایمان و نسبت این دو پرداخته است . از آیات قرآن کریم به دست می آید که عقل و ایمان هر یک از جایگاه مهمی در اندیشه دینی برخوردار هستند ، و باید سهم هر یک از این در دینداری مشخص و مورد استفاده قرار بگیرد . و نسبت هر یک در دیگری مشخص شود تا ایمان درست از نادرست قابل شناسایی شود ، و جهت گیری عقل با ایمان مقبول مشخص گردد .

 

. انتهای پیام /*