کد مطلب: 4244 | تاریخ مطلب: 31/04/1404
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

" سوگواره عاشورائی پیام آوران آفتاب "

 " سوگواره عاشورائی پیام آوران آفتاب "


" سوگواره عاشورائی پیام آوران آفتاب "
به گزارش روابط عمومی موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی (ره) اصفهان : هم زمان با ایام سوگواری شهادت حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) ، سی و چهارمین نشست ادبی "نگارستان" را در قالب " سوگواره عاشورائی پیام آوران آفتاب " با حضور مسئولین و اعضای انجمنهای ادبی آئینی ، شعرا و فرهیختگان عرصه شعر عاشورایی، یکشنبه 29 تیرماه 1404 در نگارستان امام خمینی برگزار گردید.
در این رویداد ادبی. مهدی بنکدار مدیر موسسه تنظیم ونشر اثار امام خمینی (ره) اصفهان و استاد عباس شاهزیدی ( خروش ) به ایراد سخن پرداختند.
در این نشست آقای بنکدار در سخنرانی خودبه موضوع نقش ادبیات در حفظ و احیای پیام اصیل عاشورا پرداخته و گفتند: اساس انتقال پیام قیام عاشورا به نسل‌های بعدی، بر پایه‌ی خطبه‌های فصیح و بلیغ حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) استوار بود و این خطبه‌ها با بلاغت بی‌نظیر خود، فراتر از شعر و ادبیات صرف عمل کرده و ستون‌های ظلم را در طول تاریخ به لرزه درآوردند.
ایشان با بیان اینکه ادبیات؛ ستون استوار بقای نهضت حسینی است گفت : مرثیه‌سرایی، شعر و خطبه‌های آیینی، "رکن رکین" و عامل قوام بخش ماندگاری نهضت امام حسین(ع) در قلوب شیعیان در طول تاریخ تشیع بوده‌اند چراکه نهضت امام حسین(ع) به‌دلیل ستم حکومت‌هایی چون امویان و عباسیان و دیگران، هیچ‌گاه از امکانات مادی و حکومتی برخوردار نبود و بقای فرهنگ آن بیشتر مدیون "کلام، سخن و شعر" بوده است.
ایشان با اشاره به انقلاب اسلامی ایران ، قیام امام خمینی (ره) را احیای گر پیام اصیل عاشورا معرفی و کفتند: قیام امام خمینی(ره) در دهه 40، با الهام از رویکرد امام حسین(ع) و شعار "هیهات منا الذله"، پیام اصلی عاشورا را احیا و با تأکید ات ایشان بر بیان حقایق اسلام درمبارزه با طاغوت و عدم پذیرش ولایت کفر در هیئت‌های مذهبی و توسط روحانیون، باعث بازگشت "شور، حماسه و روح قیام" به جریان عزاداری شد که طی گذر زمان دچار رخوت و تحریف گشته بود و این احیا، "آتش انتقام علیه ظلم" را در دل شیعیان برافروخت و به انقلاب اسلامی و پس از آن انجامید.
ایشان در ادامه بیان داشت : فرهنگ اصیل عاشورایی در "هشت سال دفاع مقدس" متجلی شد و نسل شهیدان را پرورش داد و امروزه این فرهنگ در "جنگ بزرگ با آمریکا و رژیم صهیونیستی" توسط ملت ایران و امت اسلامی آشکار شده است.
ایشان در پایان سخنرانی خود با تاکید بر رسالت سنگین انجمن‌های ادبی آیینی بر جلوگیری از بازگشت تحریف‌ها و تقلیل نهضت عاشورا به صرف عزاداری های بدون روح حماسه و نظارت بر محتوای فکری و فنی اشعار مرثیه‌ها و جهت‌دهی صحیح به آن تاکید نمود و گفت :این کار ضامن انتقال صحیح پیام عاشورا و تداوم راه احیای معارف دین محمدی ( ص) و ادامه این مسیر تا ظهور منجی موعود، حضرت مهدی(عج) خواهد بود.
مرثیه سرایی استاد رضا رضایی (بی ریا) و تجلیل از ایشان ، شعر خوانی شعراء فرهیخته استان اصفهان، خمینی شهر و کاشان با موضوع وقایع قیام اباعبدالله الحسین (ع) و تقدیر از خانواده مرحوم اصغر خاسته از پیشکسوتان عرصه شعر آئینی و تقدیر از سه انجمن شعر آئینی، انجمن شعر مذهبی کاشان. انجمن ادبی آیینی انگور اصفهان و انجمن ادبی رواق خمینی شهر از دیگر برنامه های این نشست بود.
لازم به ذکر است به دلیل قطعی برق محل برگزاری این نشست از سالن اجتماعات به سالن همکف نگارستان انتقال یافت لذا بخشی از تصاویر از کیفیت کمی برخورادر است.

. انتهای پیام /*