کد مطلب: 897 | تاریخ مطلب: 06/11/1396
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

اختتامیه نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله6 بهمن 96

اختتامیه نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله6 بهمن 96

نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله جمعه شب به کار خود پایان داد و برگزیدگان خود را شناخت.

 نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله جمعه شب به کار خود پایان داد و برگزیدگان خود را شناخت.

این برنامه که در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی اصفهان در تاریخ 6 بهمن 96 برپا شد با استقبال هنرمندان اصفهانی مواجه شد و حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی کمساری معاون امور فرهنگی، هنری و ارتباطات موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)، محسن مهرعلیزاده استاندار اصفهان، قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان، علیرضا نصراصفهانی عضو شورای اسلامی شهر اصفهان از جمله مسئولان حاضر در این مراسم بودند.

   

حضور جوانان در نگارستان امام خمینی (س)

حجت الاسلام والمسلمین عباس کمساری مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در اصفهان به رسم میزبانی اولین سخنران این برنامه بود، وی از کسانی که در برگزاری این جشنواره همکاری کرده بودند تشکر کرد و اظهار داشت: ما به عنوان کسانی که خادم نشر و ترویج اندیشه حضرت امام (س) هستیم هرگاه در محضر تولیت آستان حضرت امام مشرف می‌شویم توصیه می‌کنند که مدیران موسسه سعی کنند با جوانان ارتباط برقرار کنند و از فکر و اندیشه جوانان استفاده کنند.

وی افزود: به لطف خدا همکاران من در موسسه تنظیم و نشر آثار امام (س) اصفهان به این سفارش عمل کردند، امروز نگارستان امام خمینی (س) اصفهان  مرجع جوانان است و هر روز گروه گروه جوانان در حوزه ها و گرایش‌های مختلف در نگارستان امام خمینی (س) اصفهان حضور دارند و ما از محضر آنها استفاده می‌کنیم.

مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) اصفهان گفت: یکی دیگر از سفارش‌های تولیت آستان امام خمینی (س) این است که سعی کنید در ترویج اندیشه امام (س) از زبان تاثیرگذار هنر استفاده کنید، زیرا هر اندیشه‌ای که از زبان هنر ارائه شود جذابیت داشته و ماندگاری دارد.

وی بیان کرد: موسسه تنظیم و نشر آثار امام (س) مفتخر است که در شهری که پایتخت هنر لقب گرفته از همه عرصه‌های هنری برای ترویج اندیشه‌های  حضرت امام (س) استفاده کرده ایم .

  

حجت‌الاسلام کمساری افزود: در حوزه هنرهای تجسمی آثار فاخری تولیدی شده، در بخش فیلم دومین جشنواره فیلم روح‌الله سال آینده در اصفهان برگزار می‌شود، همچنین امسال نخستین جشنواره داستان روح الله برگزار شد و در عرصه شعر پانزدهمین جشنواره شعر بهمن در اسفندماه برگزار خواهد شد و  در شهریور ماه نیز نخستین جشنواره عکس و اکنون نخستین جشنواره تئاتر و نمایشنامه‌نویسی روح‌الله را برگزار کردیم.

مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) استان اصفهان گفت: از همه همکارانم در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، شورای سیاستگذاری جشنواره تشکر می‌کنم.

امام (س) بخشی از هویت فرهنگی، تاریخی، دینی و سیاسی ما را تشکیل می دهد

حجت الاسلام دکتر علی کمساری سخنران دیگر مراسم اختتامیه این جشنواره بود، وی با طرح این سوال که چرا ما باید در عصر جدید نیز به امام خمینی (س) بپردازیم، اظهار داشت: به طور معمول از دو منظر می توان به شخصیت امام(س) پرداخت یکی از منظر هویت طلبی و هویت بخشی به اندیشه امام اهمیت دهیم چراکه امام (س) بخشی از هویت فرهنگی، تاریخی، دینی و سیاسی ما را تشکیل می دهد.

وی با بیان اینکه در واقع تاریخ معاصر ما بدون امام خمینی (س)  فاقد هویت لازم است، بیان داشت: امام خمینی (س) رکن اصلی هویت تاریخی ایران معاصر است و از این منظر ضرورت دارد به ایشان پرداخته شود اما باید توجه کنیم که نگاهی که از این منظر به امام خمینی می شود هم دارای حسن و هم عیب است.

معاون امور فرهنگی، هنری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) با اشاره به اینکه حسن این دیدگاه این است که اندیشه و آرای سیاسی، فقهی و فلسفی امام در مطمح نظر اهالی تحقیقی و پژوهش مورد بحث قرار می گیرد، تاکید کرد: این نگاه عیبی نیز دارد از جمله اینکه پرداختن به امام (س) در مراکز پژوهشی و آکادمیک متمرکز می‌شود و توده مردم با این بحث درگیر نمی شوند، بر این اساس این نوع از پردازش به نظرات امام گرچه لازم است اما کافی نیست.

وی تصریح کرد: البته امروز باید اعتراف کنیم مراکز علمی ما از این منظر نیز تلاش چندانی نداشته اند و با این سرمایه فکری نه تنها در دانشگاه ها حتی در حوزه های علمیه نیز به درستی برخورد نشده  است.

    

حجت الاسلام کمساری با اشاره به اینکه منظر دوم درباره امام خمینی حقیقت طلبانه، مداوا طلبانه و گشایش گرایانه است، گفت: این جاست که در عمل اندیشه امام باید خود را نشان دهد یعنی این گفتمان باید دردی از دردهای جامعه و گره ای از مشکلات عقیدتی، سیاسی اقتصادی ما با مراجعه به اندیشه های امام باز شود و این گونه اندیشه امام زنده و پویا خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه اجزای گفتمان امام (س) باید بررسی شود و پارامترهای عملی از اندیشه امام را در دست داشته باشیم که برای زن و مرد امروز حرفی داشته و گره گشایی کند، گفت: در ارکان اندیشه امام عدالت طلبی محور اصلی است که اگر امروز بر همین مبنا عدالت طلبی را دنبال کنیم راه گشا خواهد بود.

معاون امور فرهنگی، هنری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) اظهار داشت: اگر امروز تبعیض، رانت، فساد، چپاول بیت المال هر اندازه در مدیریت کشور تسری پیدا کند به معنای فاصله از اندیشه امام (س) است، حتی اگر تمام شبکه‌های تلویزیونی از عکس امام (س) پر شود به تنهایی تاثیرگذار نخواهد بود چراکه امام (س) تاریخ ساز، عدالت گرا، ظلم ستیز، جوان باور و قائل به حقوق اجتماعی زمان را در قاب عکس آورده و به شخصیت تاریخی مبدل کرده ایم.

وی با اشاره به اینکه امام ما تاریخ ساز، گره گشا و مداواگر بوده است و اندیشه وی در تمامی زمان‌ها راهگشا خواهد بود، ابراز داشت: امام خمینی به تساوی و مساوات قائل و پدر همه جریان های سیاسی بود، با احدی عقد اخوت نخواند و بر سر ارزش های اسلامی با کسی شوخی نداشت.

کمساری با بیان اینکه امام خمینی (س) به فقه جواهری و عنصر زمان و مکان همزمان توجه داشت، گفت: امام قائل به نقش رسانه ها بود و از این رو پاریس را به عنوان آخرین مقصد انتخاب کرد چراکه محل حضور رسانه‌های خبری بود.

معاون امور فرهنگی، هنری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) با بیان اینکه اگر هنرمندان ما امام را از این منظر معرفی و معارفه کنند امام خمینی همچنان نسخه شفابخش ما خواهد بود، تصریح کرد: امام خمینی در ادامه یک سنت فرهنگی و تاریخی انقلاب خود را عرضه کرد و اگر بنا باشد گفتمان امام همگانی شود هیچ زبانی به اندازه زبان هنر قادر به این امر نخواهد بود و در میان تمام رشته های هنری تئاتر به دلیل مواجهه نفس به نفس با تماشاچی ماندگارتر است.

وی اضافه کرد: من امروز تئاتر سارا چریکه را مشاهده کردم که بسیار تاثیرگذار بود و کارهایی از این دست برای کمک به ترویج اندیشه امام به شکل شایسته تاثیر گذار است.

       

کمساری با بیان اینکه امیدواریم در سال آینده این جشنواره را حداقل در حوزه نمایشنامه نویسی ملی کنیم، تاکید کرد: هم اکنون ۱۳۸ نمایشنامه وجود دارد که می تواند منبعی غنی برای آفرینش تئاتر باشد.

بوی امام را از تولیت آستان او استشمام می کنم

محسن مهرعلیزاده استاندار اصفهان نیز به عنوان سخنران ویژه این برنامه با بیان این موضوع که بوی امام را از تولیت آستان او استشمام می کنم از برگزاری این برنامه توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام (س) تشکر کرد و اظهار داشت: امام خمینی(س) پایه گذار نهضتی بزرگ در عصر معاصر است و باور ایشان تا جایی پیش رفت که در سال ۵۷ جوانان را تکیه‌گاه انقلابی بزرگ ساخت.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله افزود: این اقدام خوب و مبتکرانه در راستای توسعه تئاتر در قالب جشنواره تئاتر و نمایش‌نامه نویسی برگزار شده است. شناخت حضرت امام یک ضرورت تاریخی است، امام خمینی (ره) به عنوان یک شخصیت عدالت‌خواه و آزادی‌خواه و یک مسلمان مبارز و در سخت‌ترین شرایط به صورت واحد قیام کرد و به مبارزه با رژیم پرداختند.

استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه حتی امروز نیز اندیشه امام خمینی می تواند دوای درد همه دوران ها باشد، عنوان کرد: مراجعه به اندیشه امام درس‌هایی به ما می آموزد که جوانان امروز تشنه آن هستند.

وی افزود: جوانان دهه های ۵۰ و ۶۰ از افکار حضرت امام استفاده کردند اما جوان امروز در یافتن حقیقت فکر ایشان راه خود را پیدا نکرده است. در حقیقت آنچه که بتواند ماهیت واقعی شخصیت امام را در روح و روان جامعه جاری کند، مورد غفلت واقع شده است.

وی خاطرنشان کرد: اصفهان پایتخت فرهنگی جهان اسلام و در بعد هنر و حکمت و فرهنگ بسیار قابل ستایش است اما امروز در باب هنر آنچه در اصفهان دیده می‌شود از شخصیت اصفهان فاصله گرفته است. این شهر با چنین سابقه درخشان فرهنگی و هنری هنوز حتی از یک سالن نمایش مناسب برخوردار نیست.

   

وی هنر را زبان مردمی دانست و گفت: به عنوان فردی که خود را خادم مردم اصفهان می دانم، در زمینه هنر نیز خود را مسئول می‌دانم و از همه همکاران در دستگاه‌های دولتی می‌خواهم که تمام تلاش خود را برای توسعه هنر در چارچوب زندگی ایرانی و اسلامی به کار بگیرند و در راستای ساخت سالنی مناسب برای این شهر اقدام کنند و سرمایه‌گذاری در این زمینه را در برنامه خود قرار دهند.

در ادامه این برنامه دبیر هنری جشنواره بیانیه خود را قرائت نمود و استاد نصر الله قادری بیانیه شورای داوران را اعلام کرد و اسامی برگزیدگان این جشنواره به شرح زیر اعلام شد.

   

برگزیدگان بخش نمایش های خیابانی اولین جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله

بخش موسیقی

هیأت داوران لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی را به آهنگساز نمایش (  باقر آباد  ) آقای محمود جعفری اهداء می نماید

بخش  پوستر و برشور

هیأت داوران لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی را به شکل مشترک به پوستر و بروشور نمایش ( سارا چریکه ) به آقایان بهنام شجاعی  و علی رضا بابائی اهداء می کند .

بازیگری کودک

هیأت داوران به خاطر حضور جدی کودکان و نوجوانان از بازیگران ذیل با اهداء لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر به عمل می آورد

مبینا کاظمی    از نمایش ذبیح

عطا فرزین      از نمایش ذبیح

نوجوان         مهدی چوبک زن  از نمایش ( این ره که می روی )

نمایش خیابانی

بازیگری مرد  ( رتبه سوم )

هیأت داوران جایزه سوم خود را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است به صورت مشترک به آقای  پویا امامی از    نمایش ( بذر امید ) و سعید الهیاری از نمایش  ( ذبیح )  اهدا می کند .

بازیگری مرد ( رتبه دوم )

هیأت داوران جایزه دوم خود را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است به مسعود براهیمی از نمایش ( روز خون ) اهداء می کند .

بازیگری مرد ( رتبه اول )

هیأت داوران جایزه اول بازیگری نمایش خیابانی  شامل تندیس جشنواره ،  لوح تقدیرو جایزه نقدی را به علیرضا آقائی برای نمایش ( مرزهای بی نشان ) اهداء می کند .

نمایش خیابانی

بازیگری زن  (سوم )

هیأت داوران جایزه سوم بازیگری زن را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است بطور مشترک به خانمها : نجمه مهرانی از نمایش ( خرداد رخ داد ) و دلارام ترکی از نمایش ( روز خون ) اهداء می نماید .

بازیگری زن  ( رتبه دوم )

هیأت داوران جایزه دومک بازیگری زن را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است به خانم فاطمه حسینی از نمایش ( مرزهای بی نشان ) اهداء می نماید .

بازیگری زن (  اول  )

هیأت داوران جایزه اول بازیگری زن را که شامل تندیس جشنواره ، لوح تقدیر و جایزه نقدی را به خانم نرگس صابری برای نمایش سارا چریکه اهدا می نماید .

نمایش خیابانی

کارگردانی :

هیأت داوران جایزه اول کارگردانی را که شامل تندیس جشنواره ، لوح تقدیر و جایزه نقدی است بطور مشترک به علی رضا شمس برای نمایش ( سارا چریکه )  و  نساء سلیمانی برای نمایش ( خرداد رخ داد ) اهداء می نماید .

طرح و ایده  (سوم )

هیأت داوران جایزه سوم طرح و ایده را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است را به مسعود براهیمی برای نمایش ( روز خون ) اهداء می کند .

طرح و ایده  ( دوم  )

هیأت داوران جایزه دوم طرح و ایده را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است را به نمایش ( مرزهای بی نشان ) به یداله موسوی اهداء می نماید .

طرح و  ایده   ( اول )

هیأت داوران جایزه  اول این بخش را که شامل تندیس جشنواره ، لوح تقدیر و جایزه نقدی است را به طرح و ایده نمایش ( سارا چریکه ) به آقای مصطفی جعفری خوزانی اهداء کرد .

کانون نمایش های دینی مرکز هنرهای نمایشی از یک نمایش صحنه ای و یک  نمایش خیابانی جهت اجرای عمومی در سال 97 حمایت می نماید.

1-     حُرّ دیگر

2      -  خرداد رخ داد

 

نتایج بخش صحنه ای

پوستر و برشور نمایش های صحنه ای

هیأت داوران با اهداء لوح تقدیر و جایزه نقدی از پوستر و برشور نمایش ( قوی تر) آقای محمد راد مهر تقدیر  می کند .

موسیقی

 هیأت داوران با اهداء لوح تقدیر و جایزه  نقدی بطور مشترک از موسیقی نمایش های ( قوی تر ) آقای محمد نادری و آقای دانیال دفتری  از نمایش ( این ره که می روی ) تقدیر به عمل می آورد .

طراحی صحنه

هیأت داوران  با اهداء لوح تقدیر و جایزه  نقدی از طراحی صحنه نمایش ( این ره که می روی ) سرکار خانم پریسا تیموری تقدیر به عمل می آورد .

هیأت داوران  با اهداء لوح تقدیر و جایزه  نقدی از طراحی صحنه نمایش ( خوبترین غلط ) به عنوان طراحی برگزیده به آقای محمد جواد طاهری  تقدیر به عمل می آورد .

نمایش صحنه ای

بازیگری زن  ( سوم )

هیأت داوران جایزه  سوم بازیگری زن را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است را بطور مشترک به بازیگران ذیل اهداء می کند

سرکار خانم فاطمه قاسمی برای نمایش ( خوبترین غلط )

و سرکار خانم میترا یعقوبی برای نمایش ( آن شب که ستاره افتاد )

 

بازیگری دوم زن

هیأت داوران جایزه دوم بازیگری زن را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است به خانم فریده مولایی برای نمایش ( قوی تر ) اهداء می کند .

جایزه اول بازیگری زن

هیأت داوران در این بخش انتخابی نداشت .

بازیگری مرد نمایش صحنه ای

بازیگری مرد ( سوم )

هیأت داوران جایزه سوم بازیگری را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است را به حسین کرمی از نمایش ( آن شب که ستاره افتاد ) اهداء می کند .

بازیگری دوم مرد

هیأت داوران جایزه دوم بازیگری را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است را بطور مشترک به آقای سید علیرضا بدری از نمایش ( این ره که می روی ) و آقای محمد راد مهر از نمایش ( قوی تر ) اهداء می کند .

بازیگری اول  مرد در بخش صحنه ای

هیأت داوران جایزه اول را که شامل تندیس جشنواره ، لوح تقدیر و جایزه نقدی است را به بازیگر نمایش ( حُرّ دیگر ) به آقای مصطفی بیگدلی اهداء می کند .

کارگردانی نمایش صحنه ای

کارگردانی سوم

هیأت داوران جایزه سوم کارگردانی را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است را بطور مشترک به نمایش های ذیل اهداء می کند .

نمایش ( این ره که می روی ) به آقای محمد هاشم زاده  

نمایش ( قوی تر ) آقای کوروش نیک پیام

کارگردانی دوم

هیأت داوران جایزه دوم کارگردانی را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است به نمایش ( خوبترین غلط ) به آقای محمد جواد طاهری اهداء می کند.

هیأت داوران جایزه دوم  کارگردانی را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است را به  کارگردان  نمایش  ( حُرّ دیگر ) آقای سید روح الله فهیمی اهداء می کند .

کارگردان اول

هیأت داوران در این بخش انتخابی نداشت .

نمایشنامه نویسی صحنه ای

نمایشنامه نویسی صحنه ای سوم

هیأت داوران جایزه سوم این بخش را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است را به نویسنده نمایشنامه ( آن شب که ستاره افتاد ) آقای امید طاهری اهداء می کند .

نمایشنامه نویسی صحنه ای دوم

هیأت داوران جایزه دوم این بخش را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی است مشترکاً به نویسنده نمایشنامه ( این ره که می روی ) آقای مصطفی جعفری خوزانی و ( حُرّ دیگر ) به نویسندگی سید روح الله فهیمی اهداء می کند

نمایشنامه نویسی صحنه ای اول

هیأت داوران در این بخش انتخابی نداشت

 

بخش نمایشنامه نویسی

هیأت داوران در بخش نمایشنامه نویسی  رتبه اول و دوم انتخابی نداشت

در بخش نمایشنامه نویسی  رتبه سوم سرکار خانم آرزو بهرامی  از زنجان

در بخش نمایشنامه نویسی  رتبه چهارم آقای غلامرضا عزیزاللهی  از اصفهان

در بخش نمایشنامه نویسی  رتبه پنجم آقای کریم عظیمی ججین  از اردبیل

در بخش نمایشنامه نویسی  رتبه پنجم  آقای مهدی اکبری از البرز

در بخش نمایشنامه نویسی  قابل تقدیر آقای علی قیومی از اصفهان

 در بخش نمایشنامه نویسی  قابل تقدیر آقای شهرام سلطانی از اراک

در بخش نمایشنامه نویسی  قابل تقدیر آقای محمد عبد یزدان از اصفهان

در بخش نمایشنامه نویسی  قابل تقدیر آقای مهراب اکبری شهیر  از قم

در بخش نمایشنامه نویسی  قابل تقدیر آقای صادق رمضانی از کهکیلویه ( یاسوج )

در بخش نمایشنامه نویسی  قابل تقدیر سرکار خانم مریم فخریان از مشهد

در نهایت با احترام به کلیه هنرمندان شرکت کننده در اولین جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله 

تماشاگران سرمایه اصلی سالن های نمایش و حمایت از هنرمندان هستند .

نمایش منتخب از دید تماشاگران  نمایش ( قوی تر ) به کارگردانی آقای کوروش نیک پیام  تندیس و لوح تقدیر جشنواره را دریافت کرد.





. انتهای پیام /*