کد مطلب: 4027 | تاریخ مطلب: 21/12/1400
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

معرفی برگزیدگان سومین جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاترروح الله

معرفی برگزیدگان سومین جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاترروح الله

معرفی برگزیدگان سومین جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاترروح الله

اختتامیه سومین دوره جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله به همت موسسه تنظیم و نشر آثار امام (س) اصفهان برگزار شد.

به گزارش ستاد خبری سومین جشنواره نمایشنامه‌نویسی و تئاتر روح‌الله، مراسم اختتامیه سومین جشنواره نمایشنامه‌نویسی و تئاتر روح‌الله  19 اسفند ساعت 18 در سالن اهل‌بیت (ع)  با حضور مدیر و معاونین  موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)،مدیران موسسه تنظیم ونشر اثار امام خمینی (س) در قم وخمین  ، مسئولین فرهنگی هنری ، امام جمعه شاهین شهر ، هنرمندان  پیش کسوت و هنرمندان شرکت کننده در جشنواره  برگزار شد.

در این مراسم حجت‌الاسلام علی کمساری مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)  به اهمیت توجه به تولید محتوای ارزشمند اشاره کرد و اظهار داشت: ترویج سیره و اندیشه امام (س) از دیدگاه هنرمندان جوان بسیار ارزشمند است. نهالی که با نام جشنواره نمایشنامه‌نویسی و تئاتر روح‌الله در این روزها به درخت بارور تبدیل‌شده است، ثمره تلاش و همراهی جمعی از همکاران ما در اصفهان و همراهی هنرمندان است.

وی افزود: سال 96 برای نخستین بار تئاتر روح‌الله در مجموعه ما تعریف شد و در اصفهان شهر هنر و فرهنگ کلید خورد و اگر محدودیت‌های ناشی از کرونا نبود امسال شاهد برگزاری پنجمین جشنواره بودیم.

مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) ادامه داد: امیدواریم سال آینده جشنواره تئاتر روح‌الله به جشنواره ملی تبدیل شود و جمع بیشتری از اهالی هنر را با خود همراه کند.

وی در ادامه با بیان اینکه همه می‌دانیم که در دنیای امروز که به عصر ارتباطات موسوم است در ثانیه در معرض امواج اطلاعاتی قرار داریم، گفت: این ویژگی دوران حاضر است که تا یک دهه قبل حتی قابل‌تصور نبود.

کمساری اظهار داشت: امروز دورانی را تجربه می‌کنیم که فضای مجازی همه اقتضائات سنتی را به‌هم‌ریخته است که امکانات جدیدی را فراهم آورده است که باید بهتر و بیشتر از آن برای انتقال پیام به مخاطب استفاده شود. در این میان نکته مهم این است که نباید با مخاطب بی‌تفاوت و غیرمسئولانه برخورد کنیم بلکه لازم است برخورد اغنایی با مخاطب در ارسال پیام داشته باشیم.

وی با اشاره به این نکته که اگر باور و زبان مخاطب برای ما مهم نباشد نباید انتظار پذیرش پیام را داشته باشیم، بیان کرد: امروز نهادهای تأثیرگذار برای مخاطب افزون ‌شده است و در این وانفسای بمباران اطلاعاتی از جای‌جای دنیا هرکس بهتر بتواند پیام خود را منتقل کند موفق‌تر خواهد بود.

مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) گفت: دنیای امروز نسل جوان را متفاوت از دنیای والدین توصیف و تأکید کرد: باید این باور را داشته باشیم که امروز با مخاطبی متفاوت با سیاق و زبان و شناخت متفاوت روبرو هستیم و بر این اساس اگر قرار است نسل جوان را با اندیشه امام آشنا کنیم باید با زبان جوانان با آن‌ها سخن بگوییم و اندیشه امام را بدون پیش‌داوری و به‌درستی و صداقت به این نسل منتقل کنیم.

وی تصریح کرد: اگر برخی رسانه‌های رسمی مخاطب خود را از دست می‌دهند به دلیل عملکرد نادرست و غیر کارشناسی خودشان است چراکه باور نداریم مخاطب متفاوتی را پیش رو داریم که بی‌صداقتی را تشخیص می‌دهد و زبان سخن گفتن با این نسل را نیز بلد نیستیم.

کمساری با بیان اینکه زبان هنر همچنان رساترین زبان برای بیان مفهوم است و همان‌طور که رهبر انقلاب می‌فرمایند رساترین بیان در این راستا زبان هنر است، گفت: در این میان تئاتر از رساترین هنرهاست که بر ذهن مخاطب تأثیر عمیق و ماندگار دارد و باید از این زبان و هنر تأثیرگذار در انتقال پیام استفاده کنیم.

بیان حقیقت از طریق هنر

در ادامه مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) اصفهان با بیان اینکه اندیشه امام خمینی (س) در همه ابعاد زندگی بسیار تأثیرگذار است و در ذهن همه نسل‌ها زنده و پویا باقی خواهد ماند، ابراز کرد: مقام معظم رهبری در جمله‌ای کلیدی امام را یک حقیقت زنده توصیف می‌کند و درجایی دیگر نیز می‌فرمایند که هر اندیشه‌ای که در قالب هنر بیاید ماندگار می‌شود.

مهدی بنکدار افزود: این دو جمله در کنار یکدیگر یعنی بیان حقیقت از طریق هنر، رسالت و مأموریت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در اصفهان را تشکیل می‌دهد.

وی با بیان اینکه حضرت امام خمینی با روحی لطیف، درکی زیبا، زبانی نافذ و خطی خوش بر هر مخاطبی به فراخور فطرت پاک و الهی خویش تأثیرگذار است، تأکید کرد: ایشان حقیقت هنر را بیانی برای برطرف کردن معضلات و مشکلات جامعه می‌داند و هنری را ارزشمند توصیف می‌کند که روشنگر راه هدایت بوده و آدمی را از تاریکی جهل و پرستش نفس رهایی بخشیده و به مقام انسان کامل نزدیک کند.

مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) اصفهان ادامه داد: ایشان در پیامی می‌فرماید که هنرمندان زمانی می‌توانند کوله‌بار مسئولیت و امانت خود را زمین بگذارند که مطمئن باشند مردمشان بدون اتکا به غیر تنها در چارچوب مکتبشان به حیات جاوید رسیده‌اند.

بنکدار با اشاره به اینکه امروز دنیای چندرسانه‌ای و فضای مجازی سایه بر حق و حقیقت افکنده است، تأکید کرد: ما نیز در حد بضاعت خود تلاش کردیم طی سه دوره جشنواره به‌عنوان سربازان روح‌الله در این جنگ نرم و بمباران اطلاعات، گل‌بارانی از آثار انسانی، دینی، عرفانی و معرفتی به سبک و سیره و اندیشه حضرت امام خمینی را به مخاطبان و نسل جوان امروز جامعه اسلامی هدیه کنیم.

وی ادامه داد: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی بر اساس رسالت اساسی خود مبنی بر استفاده حداکثری از بیان زبان نافذ هنر به ترویج اندیشه و معارف ناب اسلامی که همان اندیشه تابناک امام خمینی است، ادامه خواهد داد و با استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود و ایجاد زمینه‌ای برای تعامل و مشارکت با تمامی نهادهای فرهنگی و صنعتی به حمایت آثاری که در ذیل تفکر و اندیشه امام قرار می‌گیرد همت می‌گماریم.

توجه به عرفان اندیشه و گفتمان جهانی امام (س)

در ادامه مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و داور سومین جشنواره نمایشنامه‌نویسی و تئاتر روح‌الله اظهار کرد: ما در این جشنواره‌ها دور هم جمع می‌شویم تا یک رویداد تئاتری را جشن بگیریم و شادمان باشیم.

کوروش زارعی با بیان اینکه هنوز برای ما جا نیفتاده است که در این جشنواره‌ها برای جایزه گرفتن حضور پیدا نکنیم، تأکید کرد: ما برای برنده و بازنده شدن گرد نیامده‌ایم بلکه هدف ما دور هم جمع شدن و کسب تجربه است.

داور سومین جشنواره نمایشنامه‌نویسی و تئاتر روح‌الله با تأکید بر اینکه باید با نگاه زیباشناسانه و عمیق باید به این نوع جشنواره‌ها نگاه کرد، گفت: باید در جشنواره روح‌الله به عرفان اندیشه و گفتمان جهانی امام توجه شود، هنر چیزی جز زیبایی و زیباشناسی نیست و اگر در جشنواره‌های موضوعی رعایت نشود نمی‌توانیم اندیشه خود را به تماشاگر منتقل کنیم.

زارعی در ارتباط با نمایش‌های راه‌یافته در سومین جشنواره تئاتر روح‌الله گفت: نمایشنامه‌های جشنواره اکثراً راجع به مسائل انقلاب بود و گرچه این موضوعات نیز از نهضت امام سرچشمه می‌گیرد اما در ارتباط باشخصیت امام خمینی محتوایی نداشت.

ایجاد مرکز تخصصی مشاوره برای هنرمندان

دبیر هنری جشنواره نمایشنامه‌نویسی و تئاتر روح‌الله اظهار کرد: باید تقدیر کنیم از مدیر قبلی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) که این اعتقاد را عملیاتی کرد که می‌توان گفتمان و اندیشه‌های حضرت امام را با برترین هنر برای همه بیان کرد و چهره به چهره به دیگر نسل‌ها رساند و این مسیر در موسسه ادامه خواهد یافت.

هوشنگ جمشیدیان در ادامه با بیان اینکه این جشنواره از بهمن‌ماه سال 1396 آغاز شد، دو سال ادامه یافت اما متأسفانه جشنواره سوم به دلیل شیوع کرونا تعطیل شد تا اینکه در دی‌ماه سال 1400 تصمیم به ادامه جشنواره سوم گرفتیم، گفت: از سال آینده جشنواره به شکل ملی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تمام نمایش‌ها به شکل زنده اجرا شد و در آرشیو نیز موجود است، گفت: کارگاه‌های مختلف ازجمله بازیگری پیشرفته و تولید متون نمایشی و محتوا را تا سال آینده شاهد خواهیم بود.

جمشیدیان از ایجاد مرکز تخصصی مشاوره برای هنرمندان خبر داد و بیان کرد: این مرکز برای تولید آثار با محتوا در تمام طول سال در اختیار هنرمندان خواهد بود.

گفتنی است در این مراسم از خانواده زنده یاد حسن کریمی تجلیل شد و در بخش اهدای جوایز بخش ویژه ذوب‌آهن نیز علاوه بر اینکه لوح تقدیر و جایزه ویژه به نمایش خیابانی "خون، آبادی، قیام" اهدا شد و از همه گروه‌های نمایش صحنه‌ای و خیابانی نیز تقدیر به عمل آمد.

در این جشنواره ابتدا از برگزیدگان بخش خیابانی تجلیل و تقدیر به عمل آمد. در این بخش

 برای موسیقی دیپلم افتخار، تندیس و جایزه نقدی به محمد نادری از اصفهان آهنگساز نمایش "رضا شیپوری" به‌عنوان برگزیده تعلق گرفت.

برای پوستر و بروشور، محمدعلی عمادی از اصفهان طراح پوستر و بروشور نمایش "مهربانوان وطنم " برگزیده شد.

برای طراحی لباس فاطمه کهکش پور برای نمایش "مهربانوان وطنم " از اصفهان شایسته تقدیر شد.

برای طراحی فضا دیپلم افتخار تندیس و جایزه نقدی رتبه اول به بهار پوریایی از بروجرد برای نمایش "خون، آبادی، قیام "، رتبه دوم به سید هومن میرمعنوی برای نمایش "روایت خون خدا" از رشت و رتبه سوم لوح تقدیر و جایزه نقدی به پریسا کهکش پور "مهربانوان وطنم" از اصفهان تعلق گرفت.

برای بازیگری زن رتبه اول به همه بازیگران نمایش "خون، قیام، آبادی" از بروجرد، رتبه دوم به‌صورت مشترک به خانم‌ها سامیه معاشرتی، آریانا عفت طلب برای نمایش "روایت روح خدا" از رشت و رتبه سوم و لوح تقدیر و جایزه نقدی به سما سیمرغی برای نمایش "29" از مرند تعلق گرفت.

برای بازیگری مرد علی مجیدپور برای نمایش "29" به‌عنوان بازیگر برتر معرفی شدند و محمد نادری برای نمایش "رضا شیپوری"، داود بهمنی و محمدرضا مصباح برای نمایش "خان مشک‌آباد" موردتقدیر قرار گرفت.

در بخش نویسندگی رتبه اول به مسعود و پژمان شاهوردی برای نمایش "خون، آبادی، قیام" از بروجرد، رتبه دوم به مصطفی جعفری خوزانی نویسنده نمایش "رضا شیپوری" و رتبه سوم به کریم مقدسی برای نمایش "خان مشک‌آباد" از استان مرکزی تعلق گرفت.

برای کارگردان رتبه اول به مسعود کردی برای نمایش "خون، آبادی، قیام" از بروجرد، رتبه دوم به پریسا کهکش پور برای "مهربانوان وطنم" و رتبه سوم به سید هومن میرمعنوی برای نمایش "روایت روح خدا" از رشت تعلق گرفت.

 

در بخش صحنه‌ای برای طراحی لباس شبنم کاظمی از اصفهان برای نمایش "پنجره‌ای رو به حقیقت" برگزیده شد.

برای طراح صحنه علی گنجی برای "تنگ‌ها شکسته" برگزیده شد و مرضیه اسدی زاده از اصفهان برای "زیر موازی فاصله‌ها" موردتقدیر قرار گرفت.

 

لوح تقدیر برای بازیگر کودک به نیایش محمدی برای "خورشیدی برای مهربانو" تعلق گرفت.

برای بازیگری رتبه اول به محدثه رضایی برای "بی تو کابوسها تعبیر می‌شود"، رتبه دوم به مرضیه اسدی زاده برای نمایش "خورشیدی برای مهربانو" و رتبه سوم مشترک به بازیگران "خورشیدی برای مهربانو" و "پنجره‌ای رو به حقیقت" تعلق گرفت.

برای بازیگری مرد رتبه اول به اسدالله بابایی برای نمایش "زیر موازی فاصله‌ها"، رتبه دوم به سینا بدری برای نمایش "بی تو کابوس‌ها تعبیر می‌شود"، رتبه سوم به هیراد اکبری برای "زیر موازی فاصله‌ها" و رضا سینایی بازیگر "بی تو کابوسهایم تعبیر می‌شود" تعلق گرفت.

از هانیه طاهری نویسنده نمایش "تنگ‌های شکسته" تقدیر شد.

برای کارگردانی رتبه اول به متین تدریس حسنی برای "پنجره‌ای رو به حقیقت"، رتبه دوم به رضا قلع گری برای "زیر موازی فاصله‌ها" و رتبه سوم به علی گنجی برای نمایش "تنگ‌های شکسته" تعلق گرفت.

"پنجره‌ای رو به حقیقت" برای اجرای عموم در تماشاخانه مهر تهران حوزه هنری با انجام اصلاحاتی معرفی شد و جایزه ویژه ستاد جشنواره به همراه هدیه نقدی به آرزو نوروزی تعلق گرفت.

. انتهای پیام /*