کد مطلب: 2562 | تاریخ مطلب: 05/03/1395
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

مراسم اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه روح الله 95

مراسم اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه روح الله 95

جشنواره فیلم کوتاه روح الله با برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی آثار برگزیده به کار خود پایان داد

مراسم اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه روح الله

جشنواره فیلم کوتاه روح الله با برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی آثار برگزیده به کار خود پایان داد.  این مراسم 5 خرداد 95  در تالار "اهل بیت" اصفهان با حضور اعضای هیات داوران جشنواره شامل: مریلا زارعی، ابوالفضل جلیلی، فرشته طائرپور و محمدحسین حقیقت، فیلمسازانی چون ابراهیم حاتمی کیا، احمدرضا درویش، محمدعلی فارسی و عبدالله اسفندیاری، جمعی از هنرمندان پیشکسوت اصفهان، حجت الاسلام علی کمساری معاونت فرهنگی موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) و مدیران بخش اصفهان این موسسه برگزار شد. همچنین طه هاشمی معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و علیرضا تابش مدیر بنیاد فارابی، رسول زرگرپور استاندار اصفهان و مهدی جمالی نژاد شهردار اصفهان هم در این اختتامیه حضور داشتند.

از سخنرانان در اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه روح الله، حجت الاسلام علی کمساری معاون فرهنگی موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) ایشان اظهار کرد: امروز سینما این پدیده جادویی و سحر انگیز جهان مدرن، با هزاران ترفند و لطیفه تبدیل به پدرخوانده دیگر هنرها شده است. پدیده ای که هم توان راه گشایی به سمت وجوه حقانی انسان را دارد و هم می تواند محلی برای تجلی ماده پرستی و شیطان باشد.

حجت الاسلام کمساری با اشاره به صحبت های حضرت امام خمینی (س) درباره سینما، افزود: پیر فرزانه جماران در بیاناتی که در بین اهالی سینما فرهنگ و رسانه مطرح کرده اند به وضعیت رسانه فرهنگ و تلویزیون و به طور کلی هنر قبل از انقلاب اشاره داشته و ضمن طرح نکات ظریف اخلاقی، راهکارهای عملی و قابل برنامه ریزی را ارایه کرده است. حضرت امام خمینی (س) روند و پیشنه سینمای ایران در قبل از انقلاب را نکوهش کرده و همواره در این اصل تاکید می کردند که "ما با سینما مخالف نیستیم" و ضمن تببین امکان نقش سوء این رسانه در طرح مسائل اخلاقی و آموزشی اهتمام داشته و به صراحت سینما را وسیله ای برای رشد معنوی انسان می دانستند و با اعتقاد به نقش مهم سرگرم کنندگی سینما و تلویزیون، تاکید جدی بر تاثیر گزاری فرهنگی این رسانه بر جوانان داشته اند و چه بسا که در جان کلام، هنر نزد ایشان مترادف بود با رسیدن به روح تعهد در کالبد انسان ها.
متولی برگزاری نخستین جشنواره فیلم کوتاه روح الله ادامه داد: مفاهیم عمیق و انسان ساز مد نظر امام (س) در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب و شکل گیری عینی مضامین فرهنگ ایثار مقاومت و شهادت در دوران دفاع مقدس باعث بروز موجی از سینمای متعهد و متفکر شد که از سویی روح مسئولیت پذیری مبتنی بر رسالت و تعهد اجتماعی را در اهالی سینما دمید و از طرف دیگر با توجه به بازنمایی محتوا و مضامین ارزشمند برخاسته از متن انقلاب مخاطبان سینما را به سوی درک تجربه ای از کمال روحی انسان سوق دهد. اما فراموش نکنید که هنر جدید مغلوب و مرغوب تکنولوژی است. اصالت ظاهر آن بر باطنش غلبه یافته و وظیفه سینما بیش از تمامی هنر ها در تصرف حذف باطن قرار گرفته است؛ این همان چیزی است که هنر ایرانی را به شدت تحدید می کند.کمساری در پایان با تشکر از تمام عواملی که به طور مستقیم و غیرمستقیم به برگزاری جشنواره روح الله کمک کردند، اظهار کرد: از زحمات و تلاش چندین ماهه همکاران مخلص و متعهد خود در موسسه و همچنین از اعضای شورای عالی سینمایی موسسه و به خصوص از اعضای محترم سیاستگزاری جشنواره که سیاست های زیر بنایی با مشورت و نظر آنان تعین شد، تشکر می کنم. همینطور از دبیر جشنواره که با استفاده از تجربیات ذی قیمت خویش توانستند ظرفیت های جدیدی را به جشنواره افزوده و بی توجه به جوسازی ها، در راستای اعتلای جشنواره از هیچ کوششی فرو گذار نکردند. در پایان به روح بلند و ملکوتی امام راحل درود فرستاده و امیدوارم که دعای خیر ایشان شامل حال این تلاش ها شود و همینطور به ارواح طیبه شهدای عزیز که استقلال و ازادی خود را مرهون انان هستیم درود می فرستیم و برای همه خدمت گذاران نظام طول عمر و دعای توفیقات دارم.

در این مراسم عبدالله اسفندیاری در سخنان کوتاهی گفت: از خدا می خواهم که به ما این آگاهی را بدهد که بدانیم که هستیم و حقیقت هر چیزی را آنطور که هست به ما نشان دهد. خوشحالم که جشنواره آیینه و آفتاب به جشنواره روح الله تغییر نام داده است. امیدوارم شجاعت و صداقت را از امام (س) یاد بگیریم.


در ادامه برنامه فرشته طائرپور دیگر عضو هیات داوران نیز گفت: روز اولی که برای داوری جشنواره دعوت شدم بزرگترین پرسشی که برایم ایجاد شد نام جشنواره بود و فکر می کردم ای کاش یکی از سخنان امام (ره) را برای نامگذاری جشنواره انتخاب می کردند.

این تهیه کننده سینما خاطرنشان کرد: امام(س) مثلا جمله مشهوری دارد که می گویند «میزان رای ملت است»؛ ای کاش می شد با الهام از این جمله نامی برای جشنواره پیدا کرد.

طائرپور افزود: در دهه ۶۰ دو گروه اجتماعی داشتیم؛ اولین گروهی که در این دهه زاده شدند، جوانانی هستند که تلاشگر و با استعداد و با سواد هستند و اگر مسئولان همه عمرشان صرف خدمت‌رسانی به این جوانان کنند کار زیادی نکرده‌اند.

وی ادامه داد: گروه دیگر هم هم‌سن و سال‌های من هستند، کسانی که دهه ۶۰ جوان بوده‌اند و تحت تاثیر آن دهه متحول شده‌اند.

طائرپور ابراز امیدواری کرد: جشنواره روح الله هر سال به ابعاد مختلف اندیشه‌های امام نزدیک شود، ابعادی مانند رابطه امام با همسر و فرزندانش و …، زیرا این موضوع به ویژه برای نسلی که از امام خاطره‌ای ندارد بسیار مهم است.

او در عین حال ابراز تأسف کرد که هنوز فیلمی درباره امام ساخته نشده تا بتواند به شکل هنرمندانه‌ای زندگی و افکار ایشان را به تفسیر بکشد.

طائرپور گفت: امیدوارم فیلم ساختن درباره امام از دست کسانی که فقط شعار می‌دهند خارج شود و به دست هنرمندانی برسد که می‌توانند فیلم‌های ناب بسازند.

** جوایز اهدا شده در پایان جشنواره فیلم روح الله در بخش های فیلمنامه، فیلم مستند، نماهنگ، داستانی و انیمیشن، به شرح زیر است: فیلم نامه در «بخش فیلم نامه» که شامل دو شاخه «بخش مسابقه» و «بخش حمایتی» بود، جوایز جشنواره به این آثار تعلق گرفت: ۱- علی کیوان، نویسنده فیلم نامه سرباز ـ نفر اول بخش مسابقه فیلم نامه/ تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ سه میلیون تومان ۲- رضا بسطامی، نویسنده فیلم نامه کتاب فارسی ـ نفر دوم بخش مسابقه فیلم نامه/ تندیس و جایزه نقدی به مبلغ دو میلیون تومان ۳- زیبا ارژنگ، نویسنده فیلم نامه محراب آرامش ـ نفر سوم بخش مسابقه فیلم نامه/ تندیس و جایزه نقدی به مبلغ یک میلیون تومان

در شاخه «حمایتی» نیز جشنواره سه اثر را به شرح زیر حائز دریافت جایزه جهت تولید دانست: ۱- حمید حیدری سورشجانی، نویسنده فیلم نامه‌های چرخ زندگی و پا قدم ـ نفر اول ـ تندیس جشنواره و شش میلیون تومان جایزه نقدی ۲- احسان مرادی، نویسنده فیلم نامه قفس ـ نفر دوم ـ تندیس جشنواره و چهار میلیون تومان جایزه نقدی ۳- کوروش نیک نام، نویسنده فیلم نامه راه پدر ـ نفر سوم ـ تندیس جشنواره و دو میلیون تومان جایزه نقدی

فیلم مستند ۱- بهزاد رسول زاده، کارگردان فیلم بدون شرح ـ نفر اول ـ تندیس جشنواره و شش میلیون تومان جایزه نقدی ۲- سید پرویز شجاعی، سازنده فیلم آوای ماندگار ـ نفر دوم ـ تندیس جشنواره و چهار میلیون تومان جایزه نقدی ۳- مهدی شاهسواری، سازنده فیلم ایرانی با غیرت ـ نفر سوم ـ تندیس جشنواره و دو میلیون تومان جایزه نقدی نماهنگ در بخش نماهنگ هیات انتخاب یک اثر را شایسته تقدیر دانست و تندیس جشنواره به علاوه چهار میلیون تومان جایزه نقدی خود را به «حجت مهرابی فرد» سازنده نماهنگ خاک پر از غم اهداء کرد.

انیمیشن ۱- زیبا ارژنگ، کارگردان فیلم شهر من سردشت ـ نفر اول ـ تندیس جشنواره و شش میلیون تومان جایزه نقدی ۲- امیر واحدی، کارگردان فیلم باور ـ نفر دوم ـ تندیس جشنواره و چهار میلیون تومان جایزه نقدی ۳- سپیده اقبالی، کارگردان فیلم هدیه زندگی ـ نفر سوم ـ تندیس جشنواره و دو میلیون تومان جایزه نقدی

بخش داستانی ۱- مصطفی حامدی خواه، کارگردان فیلم سفید سیاه ـ نفر اول ـ تندیس جشنواره و شش میلیون تومان جایزه نقدی ۲- وحید صاحبقران، کارگردان فیلم در یادها ـ نفر دوم ـ تندیس جشنواره و چهار میلیون تومان جایزه نقدی ۳- مسعود نوروزی، کارگردان فیلم پ ـ نفر سوم ـ تندیس جشنواره و دو میلیون تومان جایزه نقدی

جایزه ویژه هیات داوران همچنین جایزه ویژه هیات داوران نخستین جشنواره روح الله شامل تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ چهار میلیون تومان به «جواد مُزد آبادی» برای فیلم روی موج دریا اهدا شد.

در این مراسم از ابراهیم حاتمی کیا، احمدرضا درویش، محمدعلی فارسی و عبدالله اسفندیاری تقدیر شد. همچنین از حاج آقا نکویی اولین مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام (س) در بخش اصفهان و جمالی نژاد شهردار اصفهان به دلیل حمایت از برگزاری جشنواره روح الله در این شهر هم تقدیر شد. جشنواره روح الله به دبیری «محمد آفریده» سوم تا پنجم خرداد ماه در اصفهان و سیزده شهر دیگر ایران برگزار شد. کمال تبریزی، مریلا زارعی، فرشته طائر پور، ابوالفضل جلیلی و محمد حسین حقیقی داوران این جشنواره بودند. موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) این جشنواره را با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی، بنیاد شهید، بیمه دانا، بیمه آسیا، روزنامه اعتماد، بنیاد سینمایی فارابی، انجمن سینمای جوانان ایران، شهرداری اصفهان، استانداری اصفهان، شبکه مستند، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و مجمع جهانی اهل بیت (ع) برگزار کرد.

. انتهای پیام /*