کد مطلب: 2444 | تاریخ مطلب: 03/10/1389
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

بیانیه هیئت داواران بخش فیلمنامه ششمین جشنواره سراسری آئینه و آفتاب89

بیانیه هیئت داواران بخش فیلمنامه ششمین جشنواره سراسری آئینه و آفتاب89

بیانیه هیئت داواران بخش فیلمنامه ششمین جشنواره سراسری آئینه و آفتاب
به نام آفریدگار یکتا
حضار محترم؛خانم ها ،آقایان سلام
در خانه ات درختی خواهد روئید و درختهائی در شهرت و بسیار درختان در سرزمینت و باد پیغام هر درخت را به درختی دیگر خواهد رساند و درخت ها از باد خواهند پرسید:در راه که می آمدی،سحر را ندیدی؟
سی و دو سال پیش،در شام مرگزایی که همچون عادتی دیرپا به آن خود کرده بودیم،کسی آمد که مثل هیچکس نبود و دلش را همچون مشعلی سرخ در مشت می فشرد.او با آئینه تابناکش،مفهوم بی فریب صداقت بود و آفتاب را ،بی دریغ برای همه یکسان می خواست.
ششمین جشنواره سراسری آئینه و آفتاب در شرایطی برگزار می شود که بیش از بیست سال از خاموشی معمار بزرگ انقلاب اسلامی ایران می گذرد.معماری که یکی از بزرگترین انقلاب های سده اخیر را ،نه روی کاغذ که بر پهنه پرده عریض ایران به تصویر کشید.اکنون پس از بیست سال،ششمین جشنواره سراسری آئینه و آفتاب ،همچون صاحب نام اش،خاموش می گذرد. جشنواره ای که می توانست فراخ تر ،با شکوه تر و به اتکای بانی اش عظیم تر برگزار شود. باری؛شاید ،وقتی دیگر چنین شود.
اما بعد؛
هیئت داوران بخش فیلمنامه جشنواره سراسری آئینه و آفتاب ،ضمن ابراز خشنودی از استقبال گرم فیلم نامه نویسان و تقدیر از آنان به دلیل طرح موضوعات ارزشمدار،پس از مطالعه ،بررسی و دقت نظر در بیش از چهل عنوان فلیمنامه ی منتخب ،لازم می داند نکاتی را به نویسندگان جوان گوشزد نماید.
سی سال از عمر انقلاب گذشته و اکنون گهواره،خوابان آن سالها نویسندگان امروزند. نگاه اینان که امام و انقلاب آن سالها را ندیده اند و تنها بر اساس شنیده ها،خوانده ها و تماشای تصاویر بازمانده ،در باره امام و انقلاب می نویسند،اگرچه به واسطه بیان احساساتی ناب و بکر،ستودنی ست ،اما آشکارا شور شیرین شان همچون شعاری پرشور کام را تلخ می کند. ناگفته پیداست گذر از کفاب صوری دریای شعار،به ژرفاب زلال و صفای اقیانوس شعور می انجامد.
گذشته از شعار زندگی برخی از آثار،هیئت داوران گاه طرح ها و فیلمنامه هایی می دید که علیرغم خلق ایده ای جذاب و متفاوت،به واسطه ضعف تکنیکی و بیان نارسا،تنها آه حسرتی بر دل می نشاند و بس.فرصت،غنیمت که بگوئیم نیاز به یادگیری اصول و روش آکادمیک فیلمنامه نویسی برای نویسندگان جوان ضرورتی جدی و انکار ناشدنی است.
از صورت امام در گذریم که وصف آن کار شارحان و تاریخ نگاران است و به سیرت او بنگیریم که شرح آن بار نویسندگان و هنرمندان . اگر به میزان تاثیر حضور امام بر زندگی آحاد مردم و جامعه ایران بیندیشیم،گستره ای شگفت برای خلق ایده های نو و داستان های جذاب و متفاوت خواهیم داشت. داستان هایی باتنوع مضامین در گونه های متفاوت سینمایی،از ملودرام گرفته تا کودک و جنگی و سیاسی.چشم ها را باید شست؛جور دیگر باید دید.

. انتهای پیام /*