کد مطلب: 1422 | تاریخ مطلب: 09/08/1396
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

سومین بزرگداشت شهادت آیت الله حاج مصطفی خمینی (ره) در اصفهان96

سومین بزرگداشت شهادت آیت الله حاج مصطفی خمینی (ره) در اصفهان96

همراه با اکران و تحلیل فیلم مستند زندگی ایشان با حضور تهیه کننده و کارگردان آن جناب آقای دکتر محمدی

برگزاری سومین بزرگداشت   شهادت آیت الله حاج مصطفی خمینی (ره) در اصفهان

به گزارش روابط عمومی موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی (س)  اصفهان ،

به مناسبت چهلمین سالگرد شهادت حضرت آیت الله حاج آقا مصطفی خمینی(ره) فرزند گرامی بنیانگذار جمهوری اسلامی ، سومین بزرگداشت یاد و نام آن شهید والا مقام همراه با اکران و  تحلیل فیلم مستند زندگی ایشان   با حضور تهیه کننده و کارگردان آن جناب آقای دکتر محمدی  در سالن اجتماعات نگارستان حضرت امام خمینی (س) اصفهان  برگزار شد.

در ابتدای این  مراسم حجت الاسلام والمسلمین عباس کمساری مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) اصفهان با اشاره به برگزاری دو دوره بزرگداشت سالگرد شهادت آیت الله حاج آقا سید مصطفی خمینی (س) در اصفهان   اظهار داشت: امسال در نظر گرفته شد که چهلمین سال این نشست به صورت متمرکز در تهران برگزار شود و سعی شد کار نیکی که در اصفهان شروع شده تعطیل نشود.

لذا  قرار شد رویکردی جدید  و برنامه ای نو جهت زنده  داشت نام شهید  حاج مصطفی را را شاهد باشیم، افزود: اخیرا  مستندی با عنوان امید اسلام ساخته و اول آبان ماه از چهار شبکه تلویزیونی پخش شد، در همین راستا از کارگردان این اثر دعوت شد تا در اصفهان حضور پیدا کند.تا در قالب ورکشاپ به تحلیل این فیلم  مستند و شخصیت حاج مصطفی  پرداخته شود.

در ادامه  و بعد از اکران فیلم  ، دکتر علیرضا محمدی مستندساز و مدرس دانشگاه و کارگردان «امید اسلام» پیرامون شخصیت مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی در فیلم که از زبان حجت الاسلام دعایی بیان شده است، اظهار داشت: امام خمینی (ره) پدیده‌ای در روزگار جدید است که ابعاد مختلفی را شامل می‌شود، امام (ره) در حوزه فقه، اصول، فلسفه و امثالهم یک قله رفیع است.

وی تاکید کرد: تصور می‌شود چون امام (ره) بنیان گذار انقلاب است به او بسیار پرداخته شده اما به نظر من اینگونه نیست، امام راحل شخصیتی ناشناخته است. افراد در ساخت و پرداختن به شخصیت امام (ره) دچار مناسبات می‌شوند.

وی هم عصری با امام را سبب ناشناخته بودن این شخصیت دانست و بیان کرد: چهره‌های بزرگ تاریخی مانند سید الشهدا (ع) نیز درگیر آفت هم عصری شده‌اند، آنهایی که هم عصر امام حسین (ع) بودند کمتر از ما برای امام دلسوزاندند، حضور ما در هم عصری با امام خمینی (ره) سبب می‌شود تا ما ابعاد شخصیتی امام (ره) را درک نکنیم و این وظیفه همه ما هنرمندان است که پرده از زوایای زندگی این مرد بزرگ برداریم.

محمدی به شرایط سخت تولید این فیلم اشاره کرد و اظهار داشت: از جریان خاکسپاری آقا مصطفی خمینی تنها یک قطعه عکس وجود دارد، که عکس او را در جلوی تابوتش حمل می‌کند، این نشان از اتفاقی دارد که باید نسبت به هنر انتخابی دغدغه داشت، اگر دغدغه نداشته باشیم موفق نمی‌شویم. ما اگر با اعتقاد کار کنیم تاثیرگذار خواهیم بود.

کارگردان فیلم امید اسلام در مورد شیوه ساخت این فیلم گفت: ابعاد و اضلاع این مستند رویکردی است که هم فیلم ساز و هنرمند برداشتی صحیح داشته باشند، سعی کردیم روان صحبت کنیم، در ژانر مستند معتقدم که فیلم ساز نباید دست مخاطب را بگیرد به آنجا که خواست ببرد و مخاطب خود باید به نتیجه برسد.

وی ادامه داد: حکومت پهلوی نگران هوش سید روح الله خمینی بود، از تبعید امام (ره) قصد داشتند او را در مقابل مرجعیت نجف قرار دهند و امام در نجف به خانه می‌روند تا حساسیت ایجاد نکند و سید مصطفی خمینی با حضور در کلاس‌های علما با نشان دادن هوش و علم ، پدر خود را معرفی کردند.

وی بار دیگر به دشواری‌های تولید این فیلم اشاره کرد و گفت: تاثیر اسم امام (ره) در نجف بسیار است، نجف دارای فضایی امنیتی است و به ما اجازه نمی‌دادند تا از این شهر فیلم برداری کنیم و آنچه انجام شد به برکت اسم امام خمینی (ره) بود.  مستند امید اسلام

   

. انتهای پیام /*