کد مطلب: 3539 | تاریخ مطلب: 17/09/1398
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

وقایع و بیانات و رخدادهای حیات پر برکت حضرت امام خمینی (س) 17 آذر ماه

وقایع و  بیانات و رخدادهای حیات پر برکت حضرت امام خمینی (س)  17 آذر ماه

نامه [درباره ضرورت ادامه مبارزه ] 17 آذر 57

بیانات [در جمع سه تن از مخترعین (تلاش برای استقلال و خودکفایی کشور)] 17اذر59

بیانات [در جمع اعضای جامعه مدرسین (انقلاب فرهنگی در دانشگاهها)]17 آذر 60          

 

نامه [درباره ضرورت ادامه مبارزه ]

زمان: 17 آذر 1357/ 7 محرّم 1399

مکان: پاریس، نوفل لوشاتو

موضوع: ضرورت ادامه مبارزه

مخاطب: نامشخص

بسمه تعالی

7 محرّم 99

به عرض عالی می رساند، مرقوم شریف که حاکی از سلامت مزاج محترم و حاوی تفقد از این جانب بود موجب تشکر گردید. سلامت و سعادت جنابعالی را خواستار است.

مطالبی که مرقوم شده بود و مطالبی که در نامه توسط حضرت آقای صدوقی بود همانهایی است که وسیله دست است برای خاموشی مردم. ولی از همه آسانتر آن است که شخصی که منشأ همه انقلابات است برود، با بودن او کاری نمی شود کرد. جنابعالی به حرف این اشخاص که برای ماندن او طفره می زنند گوش ندهید. ما تکلیفی داریم که باید ادا کنیم، چه پیروز شویم یا نه. از خداوند تعالی اصلاح امور را خواستارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه.

روح اللَّه الموسوی الخمینی

صحیفه امام، ج 5، ص: 190

بیانات [در جمع سه تن از مخترعین (تلاش برای استقلال و خودکفایی کشور)]

زمان: قبل از ظهر 17 آذر 1359/ 29 محرّم 1401

مکان: تهران، جماران

موضوع: تلاش برای استقلال و خودکفایی کشور

حضار: رازی، عباس علی- رازی، عبد الرحیم- رازی، عبد الرضا (سه تن از مخترعین)

خداوند تأیید کند شما را، و مهم این است که ایرانیها بفهمند که خودشان می توانند کار بکنند. در این طول زمان، این معنا را همچو کرده بودند که ایرانیها چیزی نیستند و باید همه، همه چیز را بروند از خارج بیاورند، از اروپا بیاورند، از امریکا بیاورند. این شد که اسباب این شد که مغزهای ایرانی به کار نیفتاد و نگذاشتند به کار بیفتد. ایران افرادش، مردمش از سایر افراد، کمتر نیستند بلکه از بسیاری از نژادها بالاترند. لکن نگذاشتند که این استعدادها به کار بیفتد. باید استعدادها را به کار بیندازند، و دولت و ملت تأیید کنند از این کسانی که اختراع و ابداع می کنند تا- ان شاء اللَّه- ایران خودش همه چیز را بسازد و مستقل بشود. به هر صورت می گویم- ان شاء اللَّه- که به دولت تذکر بدهند که همراهی کنند. و ملت هم البته موظف است که با شما همراهی کند تا- ان شاء اللَّه- کارها را راه بیندازند. و ایران- ان شاء اللَّه- مستقل بشود، و استقلال وقتی است که با شما دیگر احتیاج به اینکه دستتان را دراز بکنید به خارج، چیزی بگیرید نداشته باشید. مادامی که ما محتاجیم از دیگران چیز بگیریم مستقل نیستیم. مادامی که ما زراعتمان به اندازه ای نشود که دستمان پیش دیگران دراز نباشد وابسته هستیم. تا ما نتوانیم صنعت خودمان را برسانیم به آنجایی که دیگر محتاج به دیگران نباشیم وابسته ایم. باید همه کوشش کنیم. آنهایی که مخترع هستند، آنهایی که متفکر هستند، زارعین، کارخانه دارها، همه کوشش کنند که خودشان کار خودشان را انجام بدهند. من دعا می کنم- ان شاء اللَّه- موفق و مؤید باشید. و می گویم سفارش هم کنند که همراهی کنند با شما و کمک کنند تا- ان شاء اللَّه- کارها را بخوبی انجام بدهید. خداوند همه تان را حفظ کند موفق و مؤید باشید. ان شاء اللَّه.

صحیفه امام، ج 13، ص:396

بیانات [در جمع اعضای جامعه مدرسین (انقلاب فرهنگی در دانشگاهها)]

زمان: صبح 17 آذر 1360/ 11 صفر 1402

مکان: تهران، جماران

موضوع: تغییرات اساسی در دانشگاهها

حضار: اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

 [بسم اللَّه الرحمن الرحیم ]

اساتید ستاد انقلاب فرهنگی با مدرسین حوزه علمیه مشورت خواهند کرد و شما هم افرادی را انتخاب کنید تا با یکدیگر همکاری کنند.

 [** امام همچنین تأکید کردند:**]

اگر بخواهند تغییرات اساسی در علوم دانشگاهی بدهند، این کار بیش از بیست سال طول خواهد کشید، و نمی شود دانشگاهها را برای این مدت تعطیل نمود. البته با باز شدن دانشگاهها کار ستاد انقلاب فرهنگی برای تغییرات اساسی ادامه پیدا می کند.                 

صحیفه امام، ج 15، ص: 409

  

. انتهای پیام /*