کد مطلب: 3422 | تاریخ مطلب: 15/07/1398
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

وقایع و بیانات و رخدادهای حیات پر برکت حضرت امام خمینی (س) 15 مهر ماه

وقایع و  بیانات و رخدادهای حیات پر برکت حضرت امام خمینی (س) 15 مهر ماه

پاسخ استفتاء [به انجمن حجتیه (اجازه استفاده از وجوهات)] 15 مهر 49

سخنرانی [در جمع حزب جمهوری اسلامی شهرک ولیعصر (توطئه مخالفان)] 15 مهر 58

حکم [انتصاب آقای عباس شیرازی به سرپرستی مؤسسه اسلامی نارمک ] 15 مهر 62

نامه [به مسئولان صندوقهای قرض الحسنه (توسعه و ترویج سنت قرض الحسنه)] 15 مهر 66                       

پاسخ استفتاء [به انجمن حجتیه (اجازه استفاده از وجوهات)]

زمان: 15 مهر 1349/ 5 شعبان 1390

مکان: نجف

موضوع: انجمن حجتیه، اجازه استفاده از وجوهات جهت مبارزه با بهائیت

توضیح: این اجازه نامه بعداً از سوی امام خمینی لغو گردید

 [حضرت آیت اللَّه العظمی جناب آقای حاج آقا روح اللَّه خمینی- دام ظلّه العالی

سلام علیکم شاید خاطر مبارک مستحضر باشد که چند سالی است عده ای از افراد متدین و با ایمان تحت رهبری حضرت حجت الاسلام آقای حاج شیخ محمود حلبی برای مبارزه اصولی با مرام ساختگی بهائیت جلسات منظمی تشکیل داده و در این جلسات مطالب آموزنده ای تدریس و افراد را با مقام شامخ حضرت ولی عصر- ارواحنا و ارواح العالمین له الفداء- آشنا می سازند. اخیراً دامنه فعالیت این جلسات از تهران و اصفهان و مشهد و شیراز و مراکز مهم گذشته و حتی به دهات دوردست کشانیده شده و در اثر عنایات خاصه حضرت بقیة اللَّه الاعظم امام زمان- صلوات اللَّه و سلامه علیه- توانسته اند در این مدت حدود پانصد نفر از افراد فرقه ضاله بهاییه را به صراط مستقیم توحید هدایت و به دیانت مقدسه اسلام مشرف نموده و عده کثیری از افراد متزلزل را که در خطر سقوط به دامان آن گروه قرار گرفته بودند از پرتگاه نجات دهند. اولًا نظر مبارک حضرت آیت اللَّه درباره این عده و اقدام آنان چیست؟ ثانیاً همکاری با آنها و تقویت آنان چه صورتی دارد؟ ثالثاً آیا می توان در صورت لزوم از وجوه شرعیه در این راه مصرف نمود یا نه؟ استدعا آنکه نظر مبارک را صریحاً امر به ابلاغ فرمایند. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته.]

بسمه تعالی

در فرض مذکور هم اقدامات آقایان مورد تقدیر و رضای خداوند متعال است و نیز همکاری و همراهی با آنها مرضی ولی عصر- عجل اللَّه فرجه- است. و هم مجازند ؤمنین از وجوه شرعیه از قبیل زکوات و شرعیات به آنها بدهند. در صورت لزوم مجازند از ثلث سهم مبارک امام- علیه السلام- به آنها کمک کنند؛ البته تحت نظارت اشخاص متعهد و اگر جناب مستطاب حجت الاسلام آقای حلبی- دامت برکاته- می توانند، تحت نظارت ایشان وجوه داده شود. از خداوند تعالی موفقیت آنها را خواستار است.

5 شهر شعبان المعظم 1390

روح اللَّه الموسوی الخمینی

صحیفه امام، ج 2، ص: 299-300

سخنرانی [در جمع حزب جمهوری اسلامی شهرک ولیعصر (توطئه مخالفان)]

زمان: قبل از ظهر 15 مهر 1358/ 15 ذی القعدة 1399

مکان: قم

موضوع: نقش طبقات محروم جامعه در پیشبرد نهضت- هوشیاری در مقابل توطئه ها

حضار: اعضای حزب جمهوری اسلامی از شهرک ولیعصر

بسم اللَّه الرحمن الرحیم

گفتید که شما از زاغه نشینان و از جمعیت اطراف شهر هستید. من یک دفعه از تلویزیون دیدم؛ بلکه شاید دو مرتبه وضع آنجا را مشاهده کردم یک دفعه اش که مصاحبه می کردند، پرسید از آن مردی که با چند تا بچه از توی سوراخی بیرون آمدند که شما چه می کنید؟ گفت که ما صبح که می شود می رویم تظاهرات. این نهضت از برکت وجود شما زاغه نشینها و امثال شما- یعنی طبقه محروم- به برکت شما پیش رفته است. شما طبقه محروم- چه دانشگاهی و چه روحانی و چه زاغه نشینها و کارگرها- بودید که این طور با وحدت کلمه و با بانگ «اللَّه اکبر» پیش بردید. آنهایی که بعد از پیش بردن شما به میدان آمدند و همه شان انقلابی شدند، آنها را ملت می شناسد، ما هم بسیاریشان را می شناسیم که دخالتی در این مسائل نداشتند. اینها، بعضیشان، اشخاصی بودند که یا با دستگاه سابق ساخته بودند و جیره خوار آنها بودند و ضد انقلاب بودند. یا در حال انقلاب هم آن کنار نشسته بودند تماشا می کردند ببینند کی  جلو می برد، هر که پیش برد بروند سراغ او. حالا دیدند که شماها طبقه محروم پیش بردید و بحمد اللَّه اسلام پیروز شده است، همه مسلمان شدند، مسلمان دو آتشه! مع ذلک نمی توانند آن باطن ذاتشان را بروز ندهند، بروز می دهند. گاهی که [می گویند] ما اسلام را دیگر می خواهیم چه کنیم، همان جمهوری باشد.

غافل از اینکه اسلام بود که اینها را از توی کنار خانه ها و منزلها بیرون کشید بسیاری شان را؛ و اسلام بود که این پیروزی را آورد که حالا آنها می توانند نفس بکشند. قبلًا نمی توانستند هیچ کاری بکنند. اینها حالا آمدند و در مقابل شماها ایستادند و در مقابل اسلام ایستادند، و می خواهند که باز آن مسائل سابق را پیش بیاورند.باید شماها توجه داشته باشید. اینهایی که با جمهوری اسلامی مخالفت دارند و با قلمشان و با زبانشان آن مسائل را طرح می کنند بشناسید، که یک وقت اینها اغفال نکنند شما را. اینهایی که داد این را می زنند که ما طرفدار مردم هستیم و طرفدار خلق هستیم اینها همینها هستند که حاصل رنج یک جمعیتی را در یک سال با یک کبریت آتش می زنند، و نمی گذارند کارخانه ها راه بیفتد. هر وقت هم راجع به یک کار اصلاحی پیش می آید، اینها مخالفت می کنند. رفراندم را همینها مخالفت کردند، و بعضیشان تحریم کردند و کارشکنی کردند. و بعد هم مجلس خبرگان را همینها باز انتقاد کردند، و می کنند و مشغول اند. و بعد هم راجع به مجلس شورا که پیش بیاید، راجع به رئیس جمهور پیش بیاید، همینها هستند که دست و پا می کنند بلکه اسلام تحقق پیدا نکند؛ برای اینکه اینها از اسلام می ترسند. منافع اینها را که خارجیها تأمین می کردند، اسلام نمی گذارد که دیگر خارجیها دستشان به ایران باز بشود ان شاء اللَّه. شماها باید توجه داشته باشید، همه ملت ما باید توجه داشته باشند، که این عناصری که بر خلاف اسلام قلم برمی دارند و قدم برمی دارند اینها را بشناسند، و اینها را نگذارند در صحنه موجب اغفال جوانهای ما بشوند.

ان شاء اللَّه خداوند شماها را حفظ کند. شما طبقه جوان برومند زاغه نشین بر آن اشخاص کاخ نشین شرافت دارید. و شما هستید که اسلام را حفظ کردید و نهضت را پیش بردید. و امیدوارم از این به بعد هم شما باشید که تا آخر برسانید این نهضت را. خداوند همه شما را حفظ کند. و من هم دعاگوی شما، و هم خدمتگزار شما هستم.

صحیفه امام، ج 10، ص: 237-238

حکم [انتصاب آقای عباس شیرازی به سرپرستی مؤسسه اسلامی نارمک ]

زمان: 15 مهر 1362/ 29 ذی الحجه 1403

مکان: تهران، جماران

موضوع: تعیین سرپرست مؤسسه اسلامی نارمک و انتصاب امام جماعت مسجد جامع نارمک (تهران)

مخاطب: شیرازی، عباس

بسم اللَّه الرحمن الرحیم

جناب حجت الاسلام آقای حاج شیخ عباس شیرازی- دامت افاضاته

مقتضی است جنابعالی با تجربه و سابقه ای که در امر تبلیغ و نشر معارف اسلامی دارید، سرپرستی و اداره مؤسسه تربیتی و اسلامی جامع نارمک  و امامت مسجد را به عهده گرفته، و رفع نیاز مسئولان و اهل محل را از این نظر بنمایید. بدیهی است اهالی محترم محل و متصدیان نیز همکاریهای لازمه را با جنابعالی داشته و از هر گونه کمکی در این باره دریغ نخواهند داشت.

از خدای تعالی موفقیت جنابعالی و همکاران محترمتان را مسألت دارم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه.

29 ذی حجة الحرام 1403

روح اللَّه الموسوی الخمینی  

صحیفه امام، ج 18، ص: 183

 

نامه [به مسئولان صندوقهای قرض الحسنه (توسعه و ترویج سنت قرض الحسنه)]

زمان: 15 مهر 1366/ 13 صفر 1408

مکان: تهران، جماران

موضوع: لزوم توسعه و ترویج سنت قرض الحسنه

مخاطب: امانی، سعید- لبانی، محسن- رخ صفت، سید اصغر- حاجی حیدری، ابو الفضل- شفیق، حبیب اللَّه- عسکر اولادی، حبیب اللَّه (مسئولان صندوقهای قرض الحسنه)

 بسم اللَّه الرحمن الرحیم. محضر مبارک زعیم عالیقدر و بنیانگذار جمهوری اسلامی، نایب الامام، حضرت آیت اللَّه العظمی امام خمینی- مد ظله العالی- با اهدای تحیت و سلام و نهایت احترام، خاطر مبارک مستحضر است که صندوقهای قرض الحسنه کشور از سال 1345 شروع به فعالیت نموده، و در ابعاد مختلف به امداد محرومین و مستضعفین و نیز مبارزان با طاغوت و کمک به خانواده های آنها تا پیروزی انقلاب، و پس از پیروزی با شتاب بیشتر در جهت اهداف نظام جمهوری اسلامی نسبت به امور کشاورزی، دامداری، صنعت، مسکن، ازدواج، جبهه و جنگ، سیلزدگان، آسیب دیدگان زلزله، بمبارانها، گرفتاران، محتاجان و محرومین، گرهگشایی می نماید. و منشأ خدمات فراوانی بوده و می باشد. به نظر مقلدین آن حضرت ادامه و استمرار این خدمات نیاز به عنایت خاصه و حمایت حضرت عالی دارد.

سعید امانی، رئیس هیأت مدیره صندوق قرض الحسنه رفاه بازار

محسن لبانی، مدیر عامل صندوق قرض الحسنه کوثر

سید اصغر رخ صفت، مدیر عامل سازمان اقتصاد اسلامی

ابو الفضل حاجی حیدری، هیأت مدیره صندوقهای امداد امام و تعاون صنفی

حبیب اللَّه شفیق، مدیر عامل صندوق قرض الحسنه امداد امام

حبیب اللَّه عسکر اولادی، مدیریت صندوقهای تعاون صنفی و امداد]

                        بسمه تعالی

با تشکر از زحمات آقایان محترم، باید سعی کرد که این سنّت حسنه در بین مسلمانان جایگاه اصلی خود را پیدا کند؛ و تمام تلاش را نمود تا «قرض الحسنه» به عنوان یکی از ستونهای اقتصاد اسلامی، حتی در خانواده ها، به صورت کامل جریان یابد.

امیدوارم نظام جمهوری اسلامی و تمامی صندوقها، تعاونیها و سازمانها، و مؤسساتی که در این امر مبارک زحمت می کشند، موفقیت بیشتری کسب نمایند. من به تمام مسئولین و آنهایی که به اسلام خدمت می کنند دعا می نمایم.

15 مهر 66

روح اللَّه الموسوی الخمینی

صحیفه امام، ج 20، ص: 399-400

. انتهای پیام /*