کد مطلب: 3328 | تاریخ مطلب: 17/05/1398
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

وقایع و بیانات و رخدادهای حیات پر برکت حضرت امام خمینی (س) 17 مرداد ماه

وقایع و  بیانات و رخدادهای حیات پر برکت حضرت امام خمینی (س)  17 مرداد ماه

پیام [به دانشجویان مسلمان مقیم خارج (تلاش برای پیشبرد آرمانهای اسلام)] 17 مرداد 51

پیام [به ملت ایران (تحریم تحصن، شایعه‏سازی و تضعیف دولت)] 17 مرداد 58

حکم [انتصاب آقای علی اکبر ناطق نوری به سمت سرپرست کمیته‏های انقلاب‏] 17 مرداد 61

سخنرانی [در جمع استانداران سراسر کشور (حفظ شئونات اسلامی)] 17 مرداد 61

سخنرانی [در جمع اعضای کمیسیونهای نفت و ارشاد مجلس (ایجاد فضای تفاهم)] 17 مرداد 62

حکم [به آقای حسن صانعی جهت انتقال اموال مصادره شده به بنیاد 15 خرداد] 17 مرداد 66

پیام [به دانشجویان مسلمان مقیم خارج (تلاش برای پیشبرد آرمانهای اسلام)]

زمان: 17 مرداد 1351/ 28 جمادی الثانی 1392

مکان: نجف‏

موضوع: ضرورت تلاش برای پیشبرد آرمانهای بزرگ اسلام‏

مخاطب: دانشجویان مسلمان مقیم امریکا و کانادا

بسمه تعالی‏

28ج 2 92

خدمت دانشجویان مسلمان مقیم امریکا و کانادا- ایدهم اللَّه تعالی‏

مرقوم محترم شما واصل شد. مجاهدات و کوششهای خستگی ناپذیر شما جوانان روشن ضمیر مسلمان در راه درک صحیح اسلام و شناسایی حقیقت قرآن کریم، موجب امیدواری و خرسندی مسلمانان بیدار است. این جانب، با قدردانی از روح اسلامی و حقیقت‏جویی شما جوانان غیور با ایمان، لازم است متذکر شوم که در پیمودن این راه مقدس، بسی با مشکلات و خطرات مواجه هستید و دستهای مرموز دشمنان اسلام از هر طرف جهت بازداشتن شما از نیل به مقصد کوشش خواهند کرد.عوامل و ایادی استعمار که می‏دانند با آشنایی ملتها بخصوص نسل جوان تحصیلکرده به اصول مقدسه اسلام، سقوط و نابودی استعمارگران و قطع دست آنان از منافع ملتها و کشورهای استعمار شده قطعی خواهد بود، به کارشکنی پرداخته و می‏کوشند که با سمپاشیها و مشوب ساختن اذهان و افکار جوانان، از جلوه‏گر شدن چهره تابناک اسلام جلوگیری نمایند و با عناوین فریبنده و مکتبهای رنگارنگ، جوانان ما را منحرف سازند. بر شما جوانان مسلمان لازم است که در تحقیق و بررسی حقایق اسلام در زمینه‏های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و غیره، اصالتهای اسلامی را در نظر گرفته و امتیازاتی که اسلام را از همه مکاتب دیگر جدا می‏سازد فراموش نکنید. مبادا قرآن مقدس و آیین نجاتبخش اسلام را با مکتبهای غلط و منحرف کننده‏ای که از فکر بشر تراوش کرده است خلط نمایید.

باید توجه داشته باشید تا روزی که ملت اسلام پایبند این مکتبهای استعماری می‏باشد یا قوانین الهی را با آن مقایسه می‏کند و در کنار هم قرار می‏دهد، روی آسایش و آزادی نخواهند دید. و این مکتبهایی که از چپ و راست به ملت اسلام عرضه می‏شود فقط برای گمراهی و انحراف آنان است و می‏خواهند مسلمانان را برای همیشه خوار و ذلیل و عقب مانده و اسیر نگه دارند و از تعالیم آزادیبخش قرآن کریم دور سازند. استعمار چپ و راست، دست به دست هم داده برای نابودی ملت اسلام و کشورهای اسلامی کوشش می‏کنند، و در راه اسیر کردن بیشتر ملتهای مسلمان و غارت سرمایه سرشار و منابع طبیعی آنان با یکدیگر سازش کرده‏ اند.اسرائیل با تبانی و همفکری دولتهای استعماری غرب و شرق زاییده شد و برای سرکوبی و استعمار ملل اسلامی به وجود آمد؛ و امروز از طرف همه استعمارگران حمایت و پشتیبانی می‏شود. انگلیس و امریکا با تقویت نظامی و سیاسی و با گذاشتن اسلحه‏های مرگبار در اختیار اسرائیل، آن را به تجاوزات پی در پی علیه اعراب و مسلمین و ادامه اشغال فلسطین و دیگر سرزمینهای اسلامی تحریص و وادار می‏سازند؛ و شوروی با جلوگیری از مجهز شدن مسلمانان و با فریب و خیانت و سیاست سازشکارانه، موجودیت اسرائیل را تضمین می‏نماید. اگر دوَل اسلامی و ملل مسلمان به جای تکیه به بلوک شرق و غرب به اسلام تکیه می‏کردند و تعالیم نورانی و رهایی‏بخش قرآن کریم را نصب عین خود قرار داده و به کار می‏بستند، امروز اسیر تجاوزگران صهیونیسم و مرعوب فانتوم امریکا و مقهور اراده سازشکارانه و نیرنگ بازیهای شیطانی شوروی واقع نمی‏شدند.دوری دوَل اسلامی از قرآن کریم، ملت اسلام را به این وضع سیاه نکبت بار مواجه ساخته و سرنوشت ملتهای مسلمان و کشورهای اسلامی را دستخوش سیاست سازشکارانه استعمار چپ و راست قرار داده است.‏                    

بر شما جوانان ارزنده اسلام- که مایه امید مسلمین هستید- لازم می‏باشد که ملتها را آگاه سازید و نقشه‏های شوم و خانمانسوز استعمارگران را برملا نمایید، در شناسایی اسلام بیشتر جدیت کنید، تعالیم مقدسه قرآن را بیاموزید و به کار بندید، با کمال اخلاص در نشر و تبلیغ و معرفی اسلام به ملل دیگر و پیشبرد آرمانهای بزرگ اسلام بکوشید. برای پیاده کردن طرح حکومت اسلامی و بررسی مسائل آن اهتمام بیشتری به خرج دهید. مهذب و مجهز شوید؛ متحد و متشکل شده و صفوف خود را فشرده تر سازید؛ هر چه بیشتر همفکر و انسان فداکار بسازید. از برملا کردن نقشه‏های دستگاه جبار ایران علیه اسلام و مسلمین غفلت نورزید. صدای برادران رنجدیده و مسلمان ایران را به دنیا برسانید و با آنان همدردی کنید. به وحشیگریها، آدمکشیها، قانون‏شکنیها و دیگر جنایاتی که پیوسته در ایران جریان دارد اعتراض نمایید. باشد که به یاری خداوند، موجبات استقلال و آزادی ملت اسلام و دفع ظلم دستگاههای جبار و نوکران استعمار فراهم آید، و خطراتی که امروز متوجه اسلام و مسلمین می‏باشد برطرف گردد. سلام مرا به همه کسانی که برای اسلام و در راه اسلام تلاش می‏کنند ابلاغ نمایید. و السلام علیکم و رحمة اللَّه.

روح اللَّه الموسوی الخمینی

صحیفه امام، ج‏2، ص: 437-439‏

      

پیام [به ملت ایران (تحریم تحصن، شایعه‏سازی و تضعیف دولت)]

زمان: 17 مرداد 1358/ 14 رمضان 1399

مکان: قم‏

موضوع: تحریم تحصن، اعتصاب، شایعه‏ سازی و تضعیف دولت اسلامی‏

مخاطب: ملت ایران‏

بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

14شهر رمضان المبارک 99

17مرداد ماه 58

با کمال تأسف، در این روزهای پس از انقلاب که باید تمام قشرها برای ساختن و مرمّت خرابیهای دولت طاغوتی دست به دست هم بدهند و با پشتیبانی از دولت جمهوری اسلامی خسارات را جبران کنند، دیده و شنیده می‏شود اعتصاب بعد از اعتصاب و تحصن پس از تحصن و راهپیمایی پس از راهپیمایی و دروغ‏پراکنی دنبال دروغ‏پراکنی، و کوشش در تضعیف دولت با هر حیله و هر شایعه‏سازی رواج دارد. و در حالی که دولت با کوششی به اصلاح امور و مرمّت خرابیها اشتغال دارد، کارشکنیها شروع، به اسم صلاح‏اندیشی به تضعیف روحیه مردم و انتقاد بی‏منطق [از] دولت اسلامی بپاخاسته‏ اند.

باید به برادران و خواهران بسیار محترم تذکر دهم که همان طور که در حال انقلاب، تحصن و اعتصاب بر ضد طاغوت موجب رضای خداوند تعالی بود، در حال حاضر که دولتْ اسلامی و ملی است و دشمن در توطئه است، تحصن و اعتصاب و شایعه‏سازی و جنجال بی‏اساس که باعث ضعف دولت و تقویت دشمنان اسلام و ملت می‏شود، موجب سخط خداوند و از معاصی بزرگ و محرّمات عظیم شمرده می‏شود. دوستان من! شما اگر به اسلام و احکام آزادیبخش آن گرایش دارید، مخالفتها و کارشکنیها و تضعیف دولت، خلاف اسلام است و اگر به ملیت و صلاح ‏حال مستضعفین گرایش دارید، امروز تضعیف دولت و شایعه‏سازیها و دروغ‏پردازیها مخالف صلاح ملت و مستضعفین، و کمک به دشمنان ملت و کشور است. و کسانی که گروهها را وادار به اعتصاب و تحصن و تضعیف دولت می‏کنند، مخالفین نهضت و از طرفداران اجانب و یا اعمال آنها به نفع اجانب است. این جانب از تمام قشرهای ملت عزیز تقاضا دارم که به کمک دولت- که کمک به مستضعفین است- بشتابند، و تفرقه‏اندازان را به خود راه ندهند؛ و در این ایام ماه مبارک، خصوصاً ایام لیالی متبرکه قدر، در محافل و مساجد اجتماع، و دعای به اسلام و مسلمین نمایند. و السلام علی عباد اللَّه الصالحین و رحمة اللَّه و برکاته.

روح اللَّه الموسوی الخمینی

صحیفه امام، ج‏9، ص: 268-269‏

                         

حکم [انتصاب آقای علی اکبر ناطق نوری به سمت سرپرست کمیته‏های انقلاب‏]

زمان: 17 مرداد 1361/ 18 شوال 1402  مکان: تهران، جماران‏

موضوع: انتصاب سرپرست کمیته‏های انقلاب اسلامی‏

مخاطب: ناطق نوری، علی اکبر (وزیر کشور)

 [بسمه تعالی.  محضر مبارک آیت اللَّه العظمی امام خمینی- متع اللَّه المسلمین بطول بقائه همان گونه که مستحضر هستید مجلس شورای اسلامی در تاریخ 14/ 3/ 1361، موضوع سربازی پاسداران کمیته‏های انقلاب اسلامی را بررسی و در ضمن مقرر نمود این نهاد زیر نظر وزارت کشور ادامه خدمت دهد.و این وزارتخانه موظف است اساسنامه آن را تهیه و جهت تصویب، تقدیم مجلس نماید.وزارت کشور بر اساس این مصوبه اقدام نموده، لکن بعضی از آقایان معتقدند قانون صراحت ندارد که قبل از تصویب اساسنامه، کمیته انقلاب زیر نظر وزارت کشور اداره شود.از طرف دیگر همان طور که مستحضر می‏باشید حضرت آیت اللَّه مهدوی کنی از سرپرستی کمیته استعفا دادند، لذا کمیته‏های انقلاب بی‏سرپرست و بدون مسئول می‏باشد که خود عواقب وخیمی به بار می‏آورد، بدین جهت تقاضا می‏شود مقرر فرمایید به هر گونه که مصلحت بدانید وضع کمیته‏ها روشن و مسئولی از طرف حضرت عالی معین گردد.با عرض معذرت- علی اکبر ناطق نوری- وزیر کشور].

بسمه تعالی‏

با تشکر از جناب حجت الاسلام آقای مهدوی که با همه توان در خدمت به اسلام کوشا هستند و با تأسف از استعفای ایشان، جناب حجت الاسلام آقای ناطق نوری را به سرپرستی کمیته‏های انقلاب اسلامی در سراسر کشور ایران منصوب نمودم. امید است تمام افراد کمیته‏ها و حضرات روحانیون که در کمیته‏ها هستند با جناب ایشان همکاری و کمک نمایند. توفیق ایشان را در خدمت به اسلام و مسلمین خواهانم.

17/ 5/ 61- روح اللَّه الموسوی الخمینی‏

صحیفه امام، ج‏16، ص: 408

                    

سخنرانی [در جمع استانداران سراسر کشور (حفظ شئونات اسلامی)]

زمان: 17 مرداد 1361/ 18 شوال 1402

مکان: تهران، حسینیه جماران‏

موضوع: حفظ شئونات اسلامی‏

حضار: ناطق نوری، علی اکبر (وزیر کشور)- کوچک زاده، علی (فرمانده ژاندارمری)- استانداران سراسر کشور- مسئولان و پرسنل دوایر سیاسی ایدئولوژیک ژاندارمری‏

بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

از اینکه آقایان استاندارها و پرسنل ژاندارمری در اینجا حاضرند و من مواجه با این چهره‏های مصمم هستم، قدردانی می‏کنم. من از زحمات همه آقایان ژاندارمری در همه جا که الآن برای اسلام فداکاری می‏کنند و همین طور استاندارها که در محلی هستند خدمت می‏کنند، تشکر و تقدیر می‏کنم و برای همه آنها دعا می‏کنم. من امروز بنا دارم که موعظه کنم شما آقایان را و همه ارگانهایی که در ایران هستند، بلکه همه ملت را. ما همه، تمام افرادی که در کشور مشغول یک خدمت هستند و همین طور ملت، که آن هم بحمد اللَّه، مشغول خدمت به این جمهوری اسلامی هستند، ما همه مسئول هستیم: کُلُّکُمْ راعٍ وَ کُلُّکُمْ مَسْئُولْ ما در همه امور، در همه کارهایی که انجام می‏دهیم، در اموری که در افکار ما می‏گذرد، در محضر حق تعالی هستیم؛ تمام عالم محضر اوست، خَلَجانهایی که در قلوب همه می‏گذرد، در محضر اوست. و ما همه در هر امری که در دست ماست و در هر مسئولیتی که در این کشور به عهده داریم، مسئولیت بزرگی پیش خدای تبارک و تعالی داریم. تمام افرادی که در جبهه‏ها به جنگ مشغولند و تمام کسانی که جان خودشان را فدای اسلام می‏کنند، همه اینها در محضر خدای تبارک و تعالی هستند و اجر هیچ یک از افراد ضایع نخواهد شد. چیزی که برای خداست، باقی است: ما عِنْدَکُمْ یَنْفَدُ وَ ما عِنْدَ اللَّه باقٍ. هرچیزی که از ماست، اینها از بین می‏رود و آن چیزی که برای خداست و تقدیم به محضر خداست او باقی می‏ماند.

من به همه کسانی که در این کشور الآن مشغول یک خدمت هستند، عرض می‏کنم که توجه داشته باشید که آبروی جمهوری اسلامی که آبروی اسلام است، حفظ کنید.جمهوری اسلامی امروز آبرویش بسته است به آبروی متصدیان امر، و هر کس در هر مقامی که هست مسئولیت به اندازه حجم آن مقام دارد. حجم مسئولیت به اندازه حجم مقامی است که شخصیتها دارند یا گروهها دارند. و توجه کنید که مبادا- خدای نخواسته- کارهایی از شما، از گروههایی که در این کشور خدمت می‏کنند، سر بزند که با جمهوری اسلامی سازش نداشته باشد. باید کارها را تطبیق بدهید با اسلام و با جمهوری اسلامی. اگر- فی المَثَل- شما در هر مقامی که هستید، از مقام ریاست جمهور تا بیاید به آنجایی که به مردم عادی منتهی می‏شود و افرادی که در این دستگاهها مشغول خدمت هستند، از آن کارمند کوچک و آن کسی که دَمِ در برای پذیرش اشخاص گماشته شده‏اند تا آن مقام بالایی که باید رسیدگی به امور مسلمین بکند، همه آنها مسئول هستند. کجرویها در محضر خداست و راست رویها هم در محضر اوست. ما باید [در] فکر این باشیم که این کارهایی که به عهده ما قرار داده شده است، این کارها را طوری انجام بدهیم که مرضی خدای تبارک و تعالی باشد. و ما اگر اینجا بتوانیم از مسئولیت مقامات اینجا یک وقت شانه تهی کنیم یا کاری بکنیم که آنها توجه نکنند، ملائکة اللَّه هستند و ثبت می‏کنند و یک روزی سؤال می‏شود از ما.گاهی می‏شود که کارهای به ظاهر اسلامی، لکن با بی‏توجهی و خلاف اسلام واقع می‏شود. فی المَثَل، اشخاصی ‏  می‏خواهند خدمت بکنند، پاسدارها می‏خواهند خدمت بکنند، پلیس می‏خواهد خدمت بکند و قصدش هم خدمت است، لکن گاهی در کیفیت عمل طوری می‏شود که معصیت می‏شود؛ مثلًا، من از این کارهای جزئی، خرده کاری‏ها شروع می‏کنم؛ مثلًا، می‏خواهند در کمیته‏ها، در جاهایی که برای بسیج مهیا هستند، می‏خواهند اینها خدمت بکنند، لکن گاهی همینهایی که می‏خواهند خدمت بکنند، یک کارهایی انجام می‏دهند که با موازین اسلامی درست در نمی‏آید؛ مثل اینکه نصف شبها شروع می‏کنند به فریاد و شعار دادن و دعا خواندن و تکبیر گفتن، در صورتی که همسایه‏ها هستند و ناراحت می‏شوند، مریضها هستند، معلولین هستند، بیمارستانها هست و اینها رنج می‏برند، و شما یک چیزی را که می‏خواهید عبادت باشد، معصیت کبیره می‏شود. اگر در سحر- فرض بکنید- یک عده‏ای بخواهند دعای وحدت بخوانند، خوب، می‏شود در داخل منزل خودشان، در داخل آن محلی که هستند، در آن داخل، خودشان بخوانند. برای خدا می‏خواهند بخوانند و بلندگو اگر دارند، بلندگو را در داخل بگذارند که صدا بیرون نیاید.

گاهی پیش من اشخاصی می‏آیند و شکایت می‏کنند که تمام آرامش ما را بعضی از این گروهها به هم می‏زنند و حتی ما خواب نداریم. شما می‏خواهید یک کار عبادی بکنید، می‏خواهید تظاهرات کنید، می‏خواهید چه بکنید، تبلیغ کنید، دعا بخوانید شما، دعا بین خودتان و خداست. فرضاً بخواهید یک اجتماعی باشد که در آن اجتماع، دعا خوانده بشود، اینجا نباید بلندگوهای بزرگ را؛ پر قوّه را بیرون بگذارند و تمام افرادی که در این محله هستند یا محله‏های دور هستند، رنج ببرند از این کار. اینها معصیت کبیره است که الآن که متوجه شدید، دیگر عذر ندارید. اذیت مسلم و آزار مؤمنین از بزرگترین گناهان کبیره است. شما می‏خواهید تبلیغ کنید، در بین خودتان می‏خواهید بکنید، بکنید؛ مانعی ندارد. در مراکز خودتان هر چه می‏خواهید دعا بکنید، هر چه می‏خواهید تبلیغ کنید، هر چه می‏خواهید شعار بدهید، لکن ملاحظه مردم ضعیف را، مردمی که روز کار کردند و حالا می‏خواهند استراحت کنند، این مرضایی که دربیمارستانها هستند، این معلولینی که از خود شما هستند ودر جنگها معلول شده‏ اند وحالا می‏خواهند ‏استراحت کنند، [بکنید؛] این فریادهای شما نمی‏گذارد آنها استراحت کنند. این یک امر پایینی است که من عرض کردم که از اینجا باید رتبه رتبه بالا برود؛ مثلًا، فرض کنید که شما می‏خواهید، پاسدارهای عزیز و سایر اشخاصی که متصدی این امور هستند، می‏خواهند یک خانه‏ای را که فهمیده‏اند که خانه تیمی است، آنجا را قبضه کنند- البته باید هم بکنند لکن قبلًا باید آن طور بررسی بشود که صد درصد این خانه، خانه تیمی است که- خدای نخواسته- یک وقت در یک خانه‏ای به خیال خانه تیمی وارد بشوند به یک عده زن و بچه مردم و تا آمده‏اند بفهمند چی است چند تا از بچه‏ هایشان یا- خدای نخواسته- تلف شده‏اند یا زخمی شده‏اند. شما کار اسلامی می‏خواهید بکنید، لکن یک وقت سر از یک کار بسیار، جنایت بزرگی سر در می‏آورد.

باید تمام اموری که انجام می‏دهید متوجه باشید که در محضر خداست و مسئولیت شما دارید. مسئولیت اینجا هم دارند، لکن آن مهمش مسئولیت الهی است. یا در فرض بفرمایید که هر یک از این ادارات دولتی که هست که می‏خواهند خدمت کنند به مردم، از آن کسی که دم در هست، پیشخدمت هست تا آنجایی که- مثلًا- جای رئیس هست، باید توجه داشته باشند که همه خدمتگزار این مردم هستند، همه اجیر این مردم هستند، اجرت از اینها دارند می‏گیرند برای خدمت و باید با مردم رفتارشان رفتار انسانی، اسلامی باشد؛ این طور نباشد که یک کسی حالا احتیاج پیدا کرده که پیش این- فرض کنید- رئیس برود، از دم در ناملایم ببیند. خوب، در رژیم سابق این مسائل بود و همه ما مناقشه می‏کردیم.

اگر حالا هم بنا باشد که یک همچو مسائلی باشد، این به آبروی اسلام ضرر می‏زند. آن وقت می‏گفتند: رژیم شاهنشاهی، حالا شما یک کار نکرده را در تبلیغاتی که در خارج می‏شود، بوق می‏زنند برایش؛ فرضاً از اینکه یک کاری انجام بدهید،یک کاری خدای نخواسته بر خلاف موازین انجام بدهید.یا فرض کنید در جبهه‏ها که بحمد اللَّه، همه شماها منسجم و مشغول خدمت هستید، وقتی که اسرا را می‏گیرید، اسرای مجروح را می‏گیرید یا اسرای‏ سالم را می‏گیرید، توجه بکنید که اینها اسیر شما هستند، اینها امروز تحت سلطه شما هستند و شما با اسرا بایدرفتارتان رفتار بسیار اسلامی و انسانی باشد، که وقتی که این اسرا یک وقتی در محالّ خودشان رفتند، همه برای شما تبلیغ کنند، نه اینکه- خدای نخواسته- برای یک کار جزئی، اینها دشمن بشوند و وقتی رفتند در محالّ خودشان، تبلیغ سوء بکنند. اینها مسائلی است که باید تمام جهاتش را ملاحظه کرد.استانداریها موظفند به اینکه تمام افرادی که در حیطه فرمان آنهاست، تحت نظر داشته باشند. تمام این افراد خدمت باید بکنند، خدمتگزار هستند. استاندارها خدمتگزار هستند. خدمت اینها بالاتر است، مسئولیت اینها هم بالاتر است. باید اینها خدمت به مردم بکنند و توجه کنند که مبادا یک وقت یک کسی احتیاج به استاندار داشته باشد، نتواند او را ببیند. این همان طاغوت است که نمی‏گذارد این طور بشود. اگر بنا باشد که حالا هم باز این تشریفاتی که در آن زمان بود باشد، نمی‏شود که ما جمهوری را اسلامی حساب کنیم.

البته نظام، لازم است و هرج و مرج نیست، لکن زیاده روی کردن و مردم را تحت فشار گذاشتن، این یک مسئله غیر اسلامی است. همه استاندارها موظفند که در آن محلی که می‏روند، نسبت به همه کسانی که زیر دست او هستند، توجه داشته باشند که مبادا یک وقت بر خلاف موازین اسلامی [کاری‏] واقع بشود.و از اینها بالاتر قضات هستند؛ قاضیهایی که جان و مال و ناموس مردم در قبضه آنها و تحت نظر آنهاست. آنها باید توجه بکنند، دقت بکنند و ملاحظه بکنند که مبادا یک وقت یک مظلومی را آنها به اسم ظالم به حبس بیندازند یا- خدای نخواسته- به اعدام. اینها در این دنیا مسئولیت دارند، اگر از زیر بار مسئولیت این دنیا فرار کنید، از زیر بار مسئولیت خدا فرار نمی‏توانید بکنید. قاضی بر شفیر جهنم است؛ عَلی‏ شَفیر النَّارِ او لب جهنم نشسته است.‏

همه چیز مردم دست این قضات است، چه قضات دادگاههای انقلاب و چه قضات دادسراها و دادگستریها. باید توجه بکنند این قضات به اینکه اینها هم خدمتگزار هستند و کارشان بسیار حساس [است‏] و مسئولیتشان بسیار بزرگ و اگر- خدای نخواسته- لغزشی بکنند و جان یک مسلم، مال یک مسلم، ناموس یک مسلم به واسطه خطای آنها، به واسطه- خدای نخواسته- تعمد آنها آسیب ببیند، در این دنیا باید محاکمه بشوند و اگر اینجا فرار از محاکمه کردند، در بارگاه حق تعالی هیچ نمی‏توانند فرار کنند. همه کسانی که در این کشور به خدمت مشغول هستند، اینها باید همه توجه داشته باشند که آبروی اسلام که مظهر بزرگش الآن جمهوری اسلامی است و ایرانیها بحمد اللَّه، این اسلام را در اینجا، این رژیم اسلامی را در اینجا پیاده کردند، باید حفظ کنند، آبروی جمهوری اسلامی را حفظ کنند، بهانه دست بهانه جوها که بدون بهانه هم به ما تاخت و تاز می‏کنند، بهانه دیگر دست آنها ندهند.

و باید شما آقایان، تمام قوای نظامی و انتظامی بدانند که ما الآن هم در حال جنگ هستیم. جنگ ما تمام نشده است، جنگ ما هست. همیشه بین اسلام و غیر اسلام جنگ است. و ما باید توجه بکنیم به اینکه این کاری را که همه‏مان الآن قیام برایش کردیم و آن جمهوری اسلامی است و ابقای جمهوری اسلامی، باید دفاع از آن بکنیم. همه مردم موظفند در دفاع از این جمهوری اسلامی. امروز که در سرحدات ما جنگ است و آنها می‏گویند ما خارج شدیم از کشور اسلامی بکلی و گاهی هم از باب نفهمی، اقرار می‏کنند که نه، ما وارد هستیم در آنجا، به طور کنایه اقرار می‏کنند، ما الآن در آنجا به دفاع مشغولیم و مشغول دفاع از اسلام، دفاع از حیثیت مسلمین، دفاع از نوامیس مسلمین هستیم. و مادامی که در آنجا احتیاج است بر افراد؛ تمام افراد؛ تمام، بی‏استثنا، آنهایی که می‏توانند، قدرت دارند، برای آنها لازم است که احتیاج سرحدات را از حیث افراد و از حیث چیزهایی که احتیاج دارد آنجا، بر او تأمین کنند. البته یک واجب عینی نیست، یک واجب کفایی است. مادامی که احتیاج هست، بر همه واجب است.‏اگر یک دسته‏ای رفتند و کار را انجام دادند؛ یعنی، محتاج دیگر نبودند، از دیگران ساقط است، ولی مادامی که احتیاج است، به تمام افراد عیناً واجب است، لکن یک دسته‏ای اگر کار را انجام دادند، از دیگران ساقط می‏شود. امروز هم باز احتیاج هست. باز کشور ما محتاج به افراد جانباز، افراد سلحشور، افراد فداکار برای اسلام است.

و ما الآن در همان مرزی که هستیم و در همان مقداری که وارد در خاک عراق شده‏ایم برای دفاع از اسلام و دفاع از مملکت اسلامی، باید ما این کار را به اتمام برسانیم.و مادامی که آنها به شرایط ما عمل نکرده‏اند، جنگ ما باقی است. به مجرد اینکه بگویند ما خارج شدیم، پذیرش ندارد. ما باید خودمان بفهمیم که آنها خارج شده‏اند. و ما می‏دانیم که آنها الآن هم در کشور ما هستند و الآن هم در بسیاری از جاها ساکن هستند و سنگر دارند و از خارج هم هر روز تقریباً، همه روز تقریباً آبادان را و بعضی شهرهای دیگر را بمباران می‏کنند. مادامی که وضع این طوری است و مادامی که آنها به شرایطی که قرار داده شده است و شرایط، همه شرایط عقلایی است؛ شرایطی است که همه عقلای عالم این شرایط را می‏پسندند و ما هیچ زورگویی نداریم و نمی‏خواهیم تحمیل بکنیم، ما با شرایطمان؛ شرایطی که از اول گفته شده است و تا حالا هم همان شرایط هست، در آن شرایط پایبند هستیم و مادامی که این شرایط حاصل نشده است ما در حال جنگ هستیم و ما با کسانی که اشرار هستند نمی‏توانیم صلح کنیم.

من ان شاء اللَّه، امیدوارم که شما، خود آقایان و کسانی که، روحانیونی که، روحانیون محترمی که سر و کار با آقایان دارند، در این اموری که پیش می‏آید، هدایت کنند که مبادا- خدای نخواسته- یک جوانی توجه به مسائل نداشته باشد و یک کاری انجام بدهد که با جمهوری اسلامی مناسب نیست؛ باید روحانیون آنها را تذکر بدهند. و یک تذکر هم به روحانیون هست، به ائمه جمعه و جماعات و روحانیون دیگری که با مردم سرو کار دارند؛آنها هم توجه بکنند به اینکه این جمهوری اسلامی ربطش به آنها بیشتر از دیگران است و این جمهوری اسلامی اگر از- خدای نخواسته- یک نفر روحانی صدمه ببیند، بیشتر از دیگران مؤاخذه دارد. باید آقایان توجه بکنند، در رفتارشان، در کردارشان، در گفتارشان؛ چیزهایی که مضر به حال جمهوری اسلامی [است‏] نزنند.

مسائلی که با جمهوری اسلامی مخالف است و آنها گمان می‏کنند که نباید هر مسئله‏ ای را گفت، نگویند. و باید ما مسائل اسلامی را با طریق اسلام و شکایات را به طریق اسلامی رسیدگی کنیم؛ یعنی، قضات رسیدگی کنند و علمای اعلام هم در همه جا که هستند و خصوصاً ائمه جمعه‏ ها که با گروههای زیادی سر و کار دارند، باید توجه بکنند که در گفتارشان، در رفتارشان، همه چیز اسلامی باشد و- خدای نخواسته- یک مطلبی که- فرض کنید- که یک استاندار را در محل خودش تضعیف می‏کند، یک قوّه قضائیه را در محل خودش تضعیف می‏کند، از اینها احتراز کنند که ما الآن محتاج به این هستیم که در کشورمان آرامش باشد. و البته قضات باید رسیدگی کنند به همه امور.و من امیدوارم که همه ما موفق باشیم به خدمت کردن به این ملتهای مظلومی که در تحت فشار ستمکاران الآن دارند دست و پا می‏زنند و ملت مظلوم لبنان که الآن در زیر پای صهیونیست دارد دست و پا می‏زند و مع الأسف دادرسی برای آنها نیست و حکومتها غفلت دارند از مسائل یا هواهای نفسانی نمی‏گذارد که آنها به درد این مردم، به داد این مردم برسند. از خدای تبارک و تعالی، سلامت و سعادت همه مسلمین دنیا را خواستارم و از خدا می‏خواهم که قدرت نظامی و انتظامی ما را هر چه بیشتر قوی کند که در خدمت به اسلام و خدمت به مسلمانان کوشا باشند. ان شاء اللَّه، همه شما و همه ملت سعادتمند باشند.

و السلام علیکم و رحمة اللَّه

صحیفه امام، ج‏16، ص: 409-416

             

سخنرانی [در جمع اعضای کمیسیونهای نفت و ارشاد مجلس (ایجاد فضای تفاهم)]

زمان: صبح 17 مرداد 1362/ 28 شوال 1403

مکان: تهران، جماران‏

موضوع: وظیفه نمایندگان، ایجاد فضای تفاهم در مجلس‏

حضار: اعضای کمیسیونهای نفت، ارشاد و هنر اسلامی مجلس شورای اسلامی‏

بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏

از آقایان تشکر می‏کنم که به اینجا تشریف آورده و مسائل و مشکلات را با یکدیگر در میان می‏گذاریم. عمده این است که ما به وضعیت خودمان و وضعیت انقلاباتی که در دنیا واقع می‏شود توجه کنیم. یک وقت مملکتی است که انقلاب می‏کند و پشت سرش شوروی و امریکا و امثال اینها هستند که این انقلاب، انقلاب دیگری است. و یک وقت کشوری است همانند ایران که انقلاب می‏کند و خودش را از همه قدرت‏های شرق و غرب که می‏خواهند در آن تصرف کنند جدا کرده است. مع ذلک می‏بینیم آنها که پشت سرشان قدرت‏ها بوده‏اند و انقلاب کرده‏اند وضع‏شان بسیار بدتر از ماست. و با این دو خاصیت اگر شما بخواهید که شب بخوابید و صبح بیدار شوید که همه امور درست شده باشد این یک امر غیر ممکن است، و اگر جهت اسلامی این انقلاب نبود، تا آخر هم مشکلات ما حل نمی‏شد، و چون اسلامی است و مردم همه با هم هستند و علاقه به اسلام دارند، علی رغم تبلیغات دامنه‏دار و جنگ و مشکلاتی که علیه ما تحمیل کرده‏اند مع ذلک ایران در این چند سال که انقلاب کرده است با استقامت سر جای خود ایستاده و به پیش می‏رود. وظیفه آقایان وکلا این است که هر جایی که گرفتاری هست دنبال رفع آن باشند و متوقع نباشند که فوراً رفع بشود.و مهم این است که مجلسی‏ها با هم و با دولت و با سایر مقامات تفاهم داشته باشند. و مجلسی که اساس یک کشور است باید محلی برای بحث و ساختن اخلاق جامعه باشد، و انتقاد و استیضاح حق مجلس است اما برخورد با متخلف با آرامی و طرح مسائل اخلاقی بهتر رفع اختلاف می‏کند تا با الفاظ نیش‏دار و مقابله کردن با یکدیگر. لذا باید نطق‏های قبل از دستور یا مسائلی که در مجلس واقع می‏شود همانند خطبه‏های نهج البلاغه و خطب ائمه اطهار مردم را رو به صلاح ببرد، و آقایان در صحبت‏هایشان این احساس را داشته باشند که برای مصلحت جامعه حرف می‏زنند، نه برای مقابله و خودشان را یک واعظ حساب بکنند که می‏خواهند مردم را موعظه کنند و مردم هم احساس کنند که این آقایان خیر و صلاح آنها را می‏گویند.

من از مسائلی که شما گفتید مطلعم، لکن مشکلات باید به تدریج متحول گردد. و لکن الآن مسئله بزرگ ما جنگ است که مشاهده می‏کنید که تقریباً در اکثر جبهه ‏ها مشغول آن هستیم، و باید الآن تمام کوشش‏مان را به کار بیندازیم که این جنگ را به پیروزی برسانیم که اگر خدای نخواسته، این جنگ به پیروزی نرسد و شکستی پیش آید خیال نکنید که این شکست برای ایران است، بلکه برای همه مستضعفان جهان واقع می‏شود. الآن چشم‏های همه مردم دنیا به ایران دوخته شده که در جنگ چه می‏کند، و همه آقایان باید توجه داشته باشند، و من به همه مردم کشور و به همه جوان‏ها عرض می‏کنم جنگی که الآن در کار است، جنگ سرنوشت‏ساز ماست. جنگی است که یک طرف آن دشمن با همه تجهیزات و پشتیبانی همه قدرت‏ها به میدان آمده و این طرف ما هستیم که از قدرت‏های بزرگ بریده، به خدای تبارک و تعالی توجه داریم؛ لذا این جوان‏های ما هستند که باید این سرنوشت را به آخر برسانند، و این جوان‏های ایران هستند که باید تنور جنگ را گرم نگه دارند، و بحمد اللَّه رزمندگان ما در همه جا پیروزند و شما می‏دانید که اگر خدای نخواسته، صدام پیروز بشود با اهل این کشور چه خواهد کرد.

و این سهل است در مقابل اینکه اسلام سیلی بخورد و نتواند به این زودی‏ها سربلند کند. بار دیگر من به همه اهالی کشور تأکید می‏کنم که امروز باید توجه به این جنگ زیاد باشد. و امروز تمام اسلام در مقابل تمام کفر ایستاده است. و ما اگر جایی را فتح کردیم نباید غرور پیدا کنیم بلکه باید این فتح را تا آنجا دنبال کنیم و ادامه دهیم که متجاوز سر جای خودش بنشیند، یعنی متجاوز از بین برود. که خسارت جانی قابل جبران نیست ولی آن همه خسارات مالی که به این کشور وارد شده است باید بدهند. و من مسئله‏ای که روی آن پافشاری می‏کنم این است که امروز همه جوان‏های ما موظفند جبهه‏ها را گرم نگه دارند و بروند به سراغ برادرانشان که در حال جنگ هستند، که اگر مسئله جنگ حل بشود و ان شاء اللَّه با پیروزی کامل به آخر برسد، مسائل دیگر مسائل فرعی است و حل آنها بسیار آسان است و خود مردم کارها را اصلاح می‏کنند و دولت هم دستش باز می‏شود و گرفتاری‏ها را رفع می‏نماید. و ما در مسئله جنگ و سایر امور باید با هم باشیم، و اگر با هم بودیم کارها به پیش می‏رود. بحمد اللَّه مجلس اختلافی ندارد و قریب به اتفاق مجلس افراد صالحی هستند که باید بین خودشان و دیگران و سایر قوا تفاهم ایجاد کنند و دولت و جبهه‏ ها و قوای مسلحه را تأیید و تقویت نمایند و مردم را ارشاد کنند که به نیروهای مسلحه کمک کنند، چه در پشت جبهه و چه در جبهه‏ها، و بحمد اللَّه تا به حال این کار را کرده‏ اند.

و من از شما آقایان و از مردم تشکر می‏کنم که در جبهه ‏ها و پشت جبهه‏ ها حضور دارند و به خاطر اسلام خدمت می‏کنند. امیدوارم مشکلات با همت آقایان و تأیید خداوند تبارک و تعالی به زودی رفع شود و همه شما موفق و مؤید باشید.

و السلام علیکم و رحمة اللَّه

صحیفه امام، ج‏18، ص: 42-44

 

 حکم [به آقای حسن صانعی جهت انتقال اموال مصادره شده به بنیاد 15 خرداد]

زمان: 17 مرداد 1366/ 12 ذی الحجه 1407

مکان: تهران، جماران‏

موضوع: موافقت با انتقال اموال مصادره شده به بنیاد 15 خرداد

مخاطب: صانعی، حسن (سرپرست بنیاد 15 خرداد)

 [بسمه تعالی. محضر مقدس بزرگْ رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران مرجع تقلید شیعیان جهان، حضرت آیت اللَّه العظمی امام خمینی- مد ظله العالی و روحی فداه‏

بعد التحیة و السلام، احتراماً به عرض می‏رساند، قسمتی از اموال وابستگان به رژیم ستمشاهی من جمله سهام این افراد در شرکتهای سرمایه گذاری البرز، کی بی سی، پیازر، افشره و فرآورده‏های شیمیایی طی حکم شماره 5024 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به نفع بنیاد 15 خرداد مصادره گردیده و قسمتی دیگر به لحاظ بند «ب» قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران در اختیار دولت قرار گرفته که سازمان صنایع ملی ایران آن را اداره می‏نماید. نظر به اینکه اموال وابستگان به رژیم منحوس پهلوی می‏بایست طبق فتوای آن جناب صرف مستضعفین گردد، استدعا دارد حکم قضیه را دایر بر اینکه کدامیک از دو مرجع مدعی مالکیت (بنیاد 15 خرداد- سازمان صنایع ملی ایران به نمایندگی از طرف دولت) می‏توانند سهام مزبور را مالک باشند، مشخص فرمایید، تا ان شاء اللَّه بر طبق آن عمل شود.

و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته. حسن صانعی- سرپرست بنیاد 15 خرداد.].

بسمه تعالی‏

از آنجا که اموال مصادره‏ شده وابستگان به رژیم پهلوی باید خرج فقرا و مستمندان گردد و بنیاد 15 خرداد هم مسئول رسیدگی به وضع آنان است موارد مذکور با موافقت جناب آقای نخست وزیر و مراعات جهات شرعیه به بنیاد پانزدهم خرداد انتقال می‏یابد.

17/ 5/ 66

روح اللَّه الموسوی الخمینی

صحیفه امام، ج‏20، ص: 357‏

                    

. انتهای پیام /*