کد مطلب: 926 | تاریخ مطلب: 07/09/1392
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

چهاردهمین جلسه سلسله نشستهای علمی و دینی گوهر معرفت حجت الاسلام دکتر سید حسن اسلامی 92

چهاردهمین جلسه سلسله نشستهای علمی و دینی گوهر معرفت حجت الاسلام دکتر سید حسن اسلامی 92

سخنان حجت الاسلام دکتر سید حسن اسلامی با موضوع علامه محمد اقبال لاهوری و اهل بیت (ع) .

باسمه تعالی

در ادامه سلسله نشستهای گوهر معرفت و در شب شهادت امام سجاد (ع)  پنج شنبه 92/9/8 ساعت 18:30 جلسه سخنرانی با همکاری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) نمایندگی اصفهان و کانون حسنات باموضوع «‌ اقبال و اهل بیت علیهم السلام » توسط حجت الاسلام دکتر سید حسن اسلامی برگزار شد.

   

جناب آقای اسلامی در بخشهای مختلف سخنان خود ابتدا به اهمیت موضوع پرداختند سپس به صورت مختصر اقبال را معرفی  و بدنبال آن به بررسی اندیشه های اقبال در خصوص اهل بیت (ع) پرداختند ایشان گفتند : 

شخصیتهای جهان اسلام جزء سرمایه های اجتماعی محسوب می شود که جایگزینی نخواهد داشت و قابل تولید هم نیست پس اهمیت بالایی داردکه آنان را مورد توجه قرار دهیم .

   

اقبال هندی – پاکستانی است که در  (  1256-1317   ه ش ) ، (  1877- 1938 م ) متولد و در پاکستان وفات یافت و در آنجا مدفون می باشد  اشعار فارسی او بسیار قوی است از جمله « ای جوانان عجم جان من و جان شما » اقبال نه راه غرب را قبول داشت نه پذیرش وضع موجود و نه تفکرسلفی و وهابی را برای مسلمانان می پذیرفت و این سه راه را که برخی مسلمانان هند وپاکستان در پیش گرفته بودند طرد می کرد وی اعتقاد داشت باید به خویشتن خویش و به اصل اسلام و اهل بیت رجوع کرد وی می گفت باید اسلام را بازسازی کرد بازسازی اندیشه دینی که مجموعه سخنرانیهای وی میباشد که در ایران نیز ترجمه شده .

وی عامل پیوند را قومیت نمی دانست بلکه دین را عامل وحدت و اتصال می دانست

پیشنهاد اقبال : 1 – رجعت به قرآن2 – تأسی به اهل بیت (ع)

گرتو می خواهی مسلمان زیستن                نیست ممکن جز به قرآن زیستن

برخی کج اندیشان اقبال را ضد اهل بیت (ع) می دانستند و اشعارش ضد اهل بیت(ع)  برداشت کردند که برداشتی غلط و ناقص می باشد

اقبال علاقه ویژه ای و شناخت مناسبی از امام علی (ع) داشته و اشعار قوی در این خصوص نیز دارد از جمله که
 « نه هرکه نان جوین خورد حیدری داند » مرحوم اقبال در نوشته های خود به نیکی از خانم حضرت زهرا سلام الله علیها  یاد می کند و اورا الگوی زنان می داند وحضرت زهرا (س) را از سه نسبت عزیز می داند فرزند پیامبر (ص) ، همسر علی (ع) و مادر امام حسن (ع) و امام حسین (ع) و خطاب به دختران جوان سفارش می کند که مثل فاطمه زندگی کنند تا بتوانند همچو حسین(ع) را در دامن خود بپرورانند و اشعاری زیبا در این باره دارد .

شاه بیت اندیشه اقبال در خصوص اهل بیت (ع) مربوط به قیام امام حسین (ع) است که آزادی اسلامی را گره زده با قیام حسین (ع) وآن را قیامی برای خدا و جلوگیری از کجروی می داند امام برای رفع استبداد قیام کرد .

تا قیامت قطع استبدادکرد                         موج خون اوچمن ایجاد کرد

علت قیام امام حسین (ع) را عزت و حفظ آیین اسلام می دانست و معتقد بود ما نیازمند به حسین هستیم  اقبال مشرب فلسفی و عرفانی هم داشته و فلسفه غرب را خوب آموخته اما حسب نظر شهید مطهری وی تسلط کامل به فلسفه اسلامی نداشته است .

در پایان استاد به سوالات حاضرین پاسخ دادند.

. انتهای پیام /*