کد مطلب: 735 | تاریخ مطلب: 10/06/1392
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

یازدهمین جلسه سلسله نشستهای علمی و دینی گوهر معرفت دکتر محمد سروش محلاتی 92

یازدهمین جلسه سلسله نشستهای علمی و دینی گوهر معرفت دکتر محمد سروش محلاتی 92

سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد سروش محلاتی با موضوع امام صادق (ع) و معیارهای نقد قدرت

به مناسبت شب شهادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام جلسه سخنرانی و گرامیداشت این شب بزرگ در محل نگارستان حضرت امام خمینی (س)  برگزار شد.

                   
    


در این مراسم که به همت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) نمایندگی استان اصفهان وکانون حسنات برگزارگردید.
                          

   

 

وی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که سیاست امروز و دیروز با آن مواجه بوده است، این است که آیا نقد قدرت امکان دارد یا نه و اگر امکان دارد بر چه معیاری انجام گیرد.

این کارشناس فقهی و حقوقی اظهار کرد: دین به حکومت و قدرت قداست می‌دهد و کمی جلوی راه نقد قدرت را می‌گیرد و به نوعی تداعی می‌شود که گویی فضای حکومت دینی بسته است ولی این اشتباه است و این‌طور نیست.

وی در ادامه اشاره‌ای به اوضاع و احوال مسلمانان و حکومت به‌ظاهر اسلامی در دوران بنی‌عباس کرد و از ظاهرسازی منصور دوانیقی در آن زمان در ذهن مردم، از وضعیت اقتصادی خوب آن زمان برای مردم و وضعیت گسترش حکومت به‌ظاهر اسلامی تا قلب اروپا گفت و عنوان کرد: در همین زمان و با تمام ویژگی‌هایی که یادآور شدیم امام صادق(ع) به نقد قدرت پرداخت.

سروش محلاتی تصریح کرد: امام صادق(ع) در آن زمان در حالی که احوالات حکومت اسلامی بنی‌عباس به ظاهر خیلی خوب بود به یکی از نزدیکان خود گفت به خدا قسم در این حکومت حرمتی نیست که هتک نشده باشد و ذره‌ای از اسلامی هم در این زمان رعایت نمی‌شود.

وی بیان داشت: امام صادق(ع) روی کارنامه حکومت وقت خود یک خط کامل بطلان می‌کشد و حتی کمترین امتیازی هم به آن نمی‌دهد و اینجا است که باید ببینیم معیار نقد قدرت از نگاه امام صادق (ع) چیست که چنین واکنشی را از او می‌بینیم.

ایشان متذکر شد: به طور کل حکومت در مقام نقد با سه معیار سنجیده می‌شود و آن اینکه اموال عمومی مردم در کجا است و به دست کیست و با آن چه می‌شود. معیار بعدی این است که حرمت و احترام انسان‌ها چگونه نگه داشته می‌شود و آخر اینکه با دین خدا چگونه رفتار می‌شود.

وی یادآور شد: کسانی که امروز با شبهه‌افکنی بیان می‌کنند که آیا می‌توان حکومت دینی را نقد کرد و آیا حاکم دینی را که در هاله‌ای قداست و طهارت قرار دارد می‌توان مورد نقد قرار داد با ادبیات صحیح دین و زبان امیرالمؤمنین علی(ع) در نهج‌البلاغه آشنا نیستند و تنها با هدف خصمانه و خائنانه این‌چنین مسائلی را در جامعه مطرح می‌کنند.

سروش محلاتی ابراز داشت: بر مردم واجب است که حقایق جامعه را به گوش والی و حاکم جامعه برسانند و از احوالات جامعه گزارشاتی را از راه‌های مختلف به حاکم دینی ارائه دهند تا او هم به حقایق دسترسی پیدا کند.

     

. انتهای پیام /*