رییس پژوهشکده علوم و فرهنگ اسلامی گفت: مردم از دیدگاه امام راحل بسیار مهم بودند و معمار کبیر انقلاب اسلامی با نگاه هوشمندانه به دین مبین اسلام، همواره غمخوار مردم بودند.
نشست نیم روزه تبیین اندیشه امام خمینی (س) با موضوع جایگاه مردم در اندیشه امام (س) در کاشان برگزار گردید
به گزارش روابط عمومی موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی (س) اصفهان : موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی (س) اصفهان با همکاری فرمانداری و دستگاه های فرهنگی هنری کاشان نشست نیم روزه تبیین اندیشه امام خمینی (س) را در روز پنج شنبه 12 دی از ساعت 9:30 با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر لک زایی با موضوع جایگاه مردم در اندیشه امام (س) در سالن اجتماعات فرمانداری ویژه کاشان برگزارنمود.
از جمله برنامه های جنبی این نشست برپائی نمایشگاه عکس با موضوع امام خمینی (س) ، اهداء بسته های فرهنگی و خوشنویسی جملات و اشعار حضرت امام (س) در طول مراسم بود.
درابتدای این نشست علی اکبر مرتضایی قهرودی، فرماندار کاشان با بیان اینکه امام راحل نقش مهمی در تحقق حقوق شهروندی داشتند، گفت: نهادهای عمومی و خصوصی باید تلاش کنند تا اندیشه امام راحل به خوبی در سطح جامعه تبیین شود.
در ادامه حجت الاسلام کمساری مدیر موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی (س) با بیان اینکه راه خروج از مشکلات رجوع به گفتمان و سیره امام خمینی (س) است گفت: خلاصه شدن امام خمینی(س) در مناسبتها انحراف از مسیر انقلاب است وی گفت: اگر امروز بتوانیم تمام اندیشههای امام راحل را بدون سانسور به نسل جوانی که امام را ندیده و درک نکردند معرفی کنیم، با کمک آنها میتوان مشکلات کشور را برطرف نمود.
حجتالاسلام عباس کمساری افزود: همانگونه که جوانان در زمان انقلاب اندیشه امام راحل را دیدند، لبیک گفتند و یار و همراه آن بزرگوار شدند، امروز هم اگر اندیشهها و گفتمانهای امام راحل سانسور نشود، این مهم رخ خواهد داد و همه رهرو او خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر ترویج اندیشههای امام راحل تاکید فرمودند، تصریح کرد: در شرایطی که شاید مورد قبول خیلیها نباشد، تنها راه درمان کشور از مشکلات رجوع به اندیشهها، گفتمانها و سیره امام راحل است.
مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) استان اصفهان بیان کرد: یکی از آفتهایی که اندیشه معمار کبیر انقلاب اسلامی را تهدید می کند این است که برخی عامدانه و یا از روی غفلت، باتوجه یا بیتوجه به گونهای با اندیشه بنیانگذار جمهوری اسلامی برخورد میکنند و آن را محصور به مناسبتهای دهه فجر و 14 و 15 خرداد میکنند که این مهم خطر و آفت است.
کمساری با بیان اینکه به طور یقین سوال نسل جوان در آستانه چهل و یکمین سالگرد انقلاب اسلامی، از چرایی و چیستی انقلاب است، تصریح کرد: در صورتی میتوانیم پاسخگوی این پرسش باشیم که جامعه با اندیشه و گفتمان معمار کبیر انقلاب اسلامی آشنا کنیم چون نظام جمهوری اسلامی بر اساس اندیشه و گفتمان امام راحل بنیانگذاری شده است.
در این نشست حجت الاسلام والمسلمین دکتر لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با تبریک سالروز ولادت حضرت زینب (س) و گرامیداشت حماسه ۹ دی، به جایگاه ویژه حقوق شهروندی در اندیشه امام راحل اشاره کرد و گفت: آنچه که امروز به عنوان حقوق شهروندی از آن یاد می شود در اندیشه امام تعبیر به حکم و احکام شهروندی می شود.
وی، با بیان اینکه در اندیشه امام(س) عدالت یک تکلیف و واجب است، ادامه داد: در بحث عدالت هیچ کس حق ندارد به دیگران ظلم کند و ظلم را بپذیرد و دست از آزادی خودش بر دارد.
وی بیان کرد: امام راحل با انتقال حق مردم و حقوق شهروندی به الزامات شرعی، تلاش کردند به این حقوق جایگاه ویژه و برتری ببخشند.
ایشان تصریح کرد: استقلال و آزادی در لفظ زبان از حقوق شهروندی است اما در دیدگاه امام راحل جزو احکام و تکلیف الزامآور است چون کسی نمیتواند از آزادی خود دست بردارد و خودش را در شرایط بندگی، استبداد، استعمار و دیکتاتوری قرار دهد.
این نویسنده و پژوهشگر، ایمان، توحید افعالی، رهبری الهی، معاد باوری، توکل، تقدم ارزشهای معنوی بر ارزشهای مادی را از راهبردهای اعتقادی و عرفانی امام راحل در خصوص حقوق شهروندی برشمرد و گفت: ولایت فقیه، فعل فردی و اجتماعی بر مبنای قانونمحوری، حقالناس، حقوق بشر و تکلیفگرایی از جمله راهبردهای فقهی و حقوقی بنیانگذار جمهوری اسلامی است.
لکزایی عزتمداری، سادهزیستی، تواضع، اخلاق حکومتی، حفظ نظام و صدور انقلاب با اخلاق را از مهمترین راهبردهای اخلاقی معمار کبیر انقلاب اسلامی بیان کرد و افزود: امام راحل معتقد بودکه اگر اخلاق در کنار قدرت حکومتی نباشد، بسیار خطرناک است.
وی با اشاره به اینکه حق چیزی است که انسان میتواند آن را اثبات کند تا آن را ببخشد یا نبخشد، افزود: امام خمینی (س) در بسیاری از مسائل حقوق سیاسی گفته انسان حتی نمیتواند از حق سیاسی خود بگذرد، چرا که بنده و برده و ذلیل شدن حرام است.
حجت الاسلام والمسلمین لک زایی ادامه داد: دنیا معتقد به حق حیات است در حالیکه امام خمینی (س) آن را حکم حیات میداند، چرا که حیات حق نیست و هیچ انسانی به لحاظ شرعی نمیتواند اقدام به خودکشی کند چون گناه کبیره است، بنابراین حیات حکم است و حق نیست و انسان اجازه ندارد به حیات خود صدمه بزند.
وی عدالت را حکم و از حق بالاتر دانست و ابراز داشت: هیچ انسانی نمیتواند به دیگران اجازه بدهد به او ظلم کند، چرا که حرام است و انسان به لحاظ شرعی حتی اجاره ندارد زیر بار طاغوت و استبداد و دیکتاتوری برود.
حجت الاسلام والمسلمین لک زایی با اشاره به اینکه آنچه به حقوق شهروندی معنا و جهت میدهد رویکرد امام است، گفت: رویکرد امام خمینی (س) نسبت به سیاست و حکومت یک رویکرد معنوی است و برای همین است که مردم امام خمینی (س) را به عنوان یک اصل مطرح می کنند
به گفته وی امام خمینی (س) ولایت فقیه را استمرار حرکت انبیا، میداند و ولایت فقیه آمده است تا با دیکتاتوری مقابله کند.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ادامه با محکوم کردن جنایت آمریکا در عراق و شهادت تعدادی از نیروهای حشد الشعبی عراق، گفت: آمریکا در عراق کسانی را مورد حمله خود قرار داده است که از متن مردم و سبب ریشه کن شدن داعش در عراق هستند. آمریکا در حمله اخیر خود از کسانی انتقام گرفت که تروریستهای داعش را در عراق ریشه کن کرده بودند.
برای مردم مسلمان ایران و دنیا قابل قبول نیست تا آمریکای متجاوز در یک کشور اسلامی آزادانه دست به هر جنایتی بزند و فضای یک کشور اسلامی را در اختیار بگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین لک زایی حضور رئیس جمهور آمریکا بدون اطلاع قبلی در یک کشور مسلمان را غیر قابل قبول دانست و اظهار داشت: آمریکا تنها زبان زور میشناسد و در صورت کوتاه آمدن در برابر آمریکا، تهدیدهای آمریکاییها تمام شدنی نخواهد بود.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: امروز مشخص میشود بیرون کردن آمریکا از سوی امام خمینی (س) تا چه اندازه اهمیت داشته است و رهبر معظم انقلاب نیز اجازه خود نمایی به آمریکا را نداد و با ورود پهپاد آمریکا به فضای جمهوری اسلامی ایران بلافاصله آن را سرنگون و اجازه نفوذ آمریکا را به میهن اسلامی نمیدهد.
حجت الاسلام والمسلمین لک زایی ابراز کرد: با سرنگونی پهپاد فوق آمریکایی از سوی جمهوری اسلامی ایران همه دنیا منتظر عکس العمل آمریکا بودند، اما آمریکا نه تنها هیچ عکس العملی نشان نداد بلکه به خاطر هدف قرار ندادن هواپیمای سرنشین دار آمریکایی از جمهوری اسلامی ایران تشکر هم کرد.