کد مطلب: 2297 | تاریخ مطلب: 29/08/1393
  • تلگرام
  • Google+
  • Cloob
  • نسخه چاپی

نوزدهمین جلسه سلسله نشستهای علمی و دینی گوهر معرفت حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید حسن اسلامی 93

نوزدهمین جلسه سلسله نشستهای علمی و دینی گوهر معرفت حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید حسن اسلامی 93

با موضوع روشهای مواجهه با سنتها از نظر حضرت امام علی (ع) سخنران استاد حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید حسن اسلامی

باسمه تعالی

به گزارش روابط عمومی : موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) نمایندگی استان اصفهان با همکاری کانون حسنات از سلسله نشستهای علمی گوهر معرفت با موضوع روشهای مواجهه با سنتها از نظر حضرت امام علی (ع) با سخنرانی استاد حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید حسن اسلامی برگزار گردید .

    

این نشست در روز پنج شنبه  29/8/93  در محل نگارستان حضرت امام خمینی (س)  از ساعت 30/18 آغاز گردید و بعد از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید حسن اسلامی با موضوع روشهای مواجهه با سنتها از نظر حضرت امام علی (ع)  به ایراد سخنرانی پرداختند و سپس در بخش پرسش و پاسخ به سوالات حاظرین در خصوص موضوع جلسه پاسخ دادند .که در ذیل چکیده ای از سخنان ایشان به شرح ذیل می باشد :

   

                   

روش مواجهه با سنت‌های موجود از نظر امام علی (ع)

یکی از عناصر سازنده زندگی فردی و اجتماعی ما، سنت است. سنت مانند هوا می‌ماند که آن را بدیهی می‌انگاریم، و تنها وقتی که نباشد به اهمیت آن پی می‌بریم. با این حال یکی از وسوسه‌های زندگی ما در افتادن با سنت‌ها و کنار نهادن آن‌ها است. البته این کار بی‌دلیل صورت نمی‌گیرد. بلکه برخی سنت‌ها اصولاً دست و پاگیر می‌شوند و به نظر می‌رسد که چاره‌ای جز کنار نهادن آنها نباشد.

اما سنت چیست و به چه کار می‌آید؟ ظاهراً انسان تنها موجودی است که نیازمند سنت است و از طریق سنت زندگی می‌کند. با این حال، گاه برخی سنت‌ها مانع تحرک و پیشرفت می‌شوند. لذا در قبال سنت، با توجه به کارکرد آن، عمدتاً دو دیدگاه شکل می‌گیرد: سنت‌پرستی و یا سنت‌شکنی. هر یک از این دو دیدگاه امتیازات و مدافعانی دارد. با این حال هیچ یک لزوماً درست نیست.

امام علی (ع) در عهدنامه خود به مالک اشتر، راه مواجهه با سنت را نشان می‌دهد و او را به راه سومی برای ارزیابی و انتخاب سنت دعوت می‌کند. در این نگرش، سنت به خودی خود نه خوب است و نه بد. بلکه صرفاً شیوه‌ای است برای زیستن. این شیوه می‌تواند خوب باشد یا بد، ما را به هدف برساند یا دور سازد. لذا باید آگاهانه ارزیابی کرد و سنت درست را برگزید و حفظ کرد و سنت بد را کنار نهاد یا اصلاح کرد.

  

                    

. انتهای پیام /*