بسمه تعالی
برگزاری جلسات نقد و بررسی فیلمهای کوتاه
جشنواره ملی فیلم « حسنات » اصفهان
روز چهارشنبه مورخ 5/4/ 92 رأس ساعت 5 بعد از ظهر جلسه ای در سالن آمفی تئاتر نگارستان حضرت امام خمینی (س) به همت دبیرخانه جشنواره فیلم حسنات و با همکاری نگارستان حضرت امام خمینی (س) برگزار گردید .
در این جلسه که عده ای از سینماگران استان ، دانشجویان و اساتید سینما گرد هم آمده بودند ، سه فیلم کوتاه از فیلمسازان جوان کشور پخش گردید و مورد نقد و بررسی قرار گرفت همچنین تعدادی از مسئولین جشنواره فیلم حسنات و هیئت داوران جشنواره برای حضار به ایراد سخن پرداختند که به اختصار به برخی از آنها اشاره می شود.
رئیس محترم هیأت جشنواره حسنات جناب آقای سید علی نکوئی زهرائی از سرمایه گذاران اصلی جشنواره، این جلسات را در جهت نقد و بررسی فیلمها وتبیین اهداف جشنواره جهت راهنمایی فیلمسازان برای ساختن فیلمهای تأثیر گذار در این زمینه برای جشنواره های آینده دانستند و با اشاره به مراکزی که بیش از چند دهه از تأسیس آن ها می گذرد و در آن ها کسی به دنبال نفع شخصی نیست گفتند : « ما دقیقاً به دنبال تقویت این نوع نگاه هستیم . هدف ما یک فضای تبلیغاتی و تأثیر گذار برای سوق دادن مردم به کارهای خیر است . » ایشان انگیزه ایجاد این جشنواره را زمانی دانست که بانکها با هدف ترویج انگیزه های پولی و رسیدن به مقاصد خود بر قرض الحسنه ها و صندوقهای خیریه شروع به فشار وارد کردن نمودند و باعث شدند مراجعات مردم به صندوق ها کم شود . ایشان ادامه داد : « محوریت فکری ما آیه « مَن ذالَذی یقرض اللهِ قَرضاً حَسَنَا » است . ما باید اولویت قرض الحسنه به صورت خاص و ترویج کار حسنه در فضای جامعه در قالب هنر فیلم ، به صورت عام و با محوریت منافع عامه را مد نظر داشته باشیم البته با این کانون چون توان بر سرمایه گذاری در فیلم بلند را نداشتیم وارد حوزه فیلم کوتاه شدیم . آقای نکوئی طی سخنان خود به واقعه هفتم تیر اشاره کرده و یاد شهیدان بهشتی ، اژه ای و دیگران را گرامی داشتندایشان همچنین از مراکز فرهنگی ودولتی انتقاد کردند که هیچ کمکی به جشنواره نکردند و هزینه ها را به تمامی ، هیأت هفت نفره موسسه خیریه کانون نشر و ترویج اسلامی حسنات متقبل شده است.
سپس جناب آقای دکتر جعفری از داوران بخش فیلمهای کوتاه جشنواره سوم و عضو هیئت مدیره کانون هدف از این جلسات نقد و انتقادی دو جانبه را رسیدن و نزدیک شدن به اهداف جشنواره دانست و اظهار خرسندی کرد که جشنواره سوم در جهت اهداف جشنواره که تقویت و توسعه فرهنگ نیکو کاری با بهره گیری از قدرت نافذ هنر فیلم است بسیار بهتر برگزار شد .
او در طی سخنرانی خود گفت از بزرگی و عظمت کاری که انجام شد به سادگی نگذریم و از موقعیتی که ایجاد شده غفلت نکنیم.همچنین از استاد زاون تشکر و سپاس ویژه کرد که بدون حضور ایشان برگزاری جشنواره به هیچ وجه مقدور نبود .
جناب آقای بکتاشیان از اعضای هیأت داوران دوره های پیش نیز ضمن سخنرانی خود به جمله ای از رهبر معظم انقلاب ، آیت الله خامنه ای اشاره کردند که فرموده اند « هنر دینی آن نیست که تمام مفاهیم در قالب نهادهای مذهبی باشد » .
همچنین سرکار خانم عطیه سلطانی از دواران جشنواره در دوره های قبل یکی دیگر از سخنرانان بودند که ضمن صحبتهای خود گفتند « مسئولیت سنگینی بر دوش هیأت انتخاب بود و مطمئناً کارهای انتخاب شده دارای استاندارد بالایی بودند . »
در جلسه روز چهارشنبه ، سه فیلم کوتاه قابل توجه و قابل تامل پخش شد:
1 - « فیلم حنانه » از آقای داریوش غذبانی از بوشهر
2- فیلم « من قدیمی هستم » از آقای عادل تبریزی و خانم ایران انتظام از خراسان
3 - فیلم « چند کیلومتر دورتر» از آقای ایرج زاده
سپس این فیلمها مورد نقد و بررسی فیلم سازان جوان اصفهانی قرار گرفتند .
همچنین استاد قوکاسیان جشنواره سوم را بسیار نزدیکتر به موضوع جشنواره دانست وگفت برنامه هایی دارم که فیلمها در حین برگزاری جشنواره در اصفهان ، در چند شهر دیگر هم پخش شوند و در خارج از زمان جشنواره هم در شهرهای مختلف به نمایش در آیند . آقای زاون قوکاسیان سه فیلم انتخابی جلسه اول را از بهترین آثار ارسالی دانست و گفت به عقیده داوران ضعیف بودن اهداف موضوعی جشنواره در این فیلمهادلیل کم مخاطب بودن آنهاست .
هر چند هدف از این جلسات این است که به فیلمسازها بگوییم حسناتیها چه می خواهند بگویند اما هرگز به فیلمساز نمی گوییم چه بسازد . در پایان جلسه از فیلمسازان سه فیلم کوتاه تقدیر و تشکر به عمل آمد .